9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiceele s-au intrecut in atragerea absolventilor

Liceele s-au intrecut in atragerea absolventilor

Elevi si profesori s-au calcat in picioare ieri pentru a gusta din produsele de patiserie „licitate“ de Grupul Scolar „Ilie Murgulescu“ din Craiova, o unitate scolara cu traditie in arta culinara. Si unii, si altii au facut cunostinta cu oferta educationala a unitatilor de invatamânt liceal din judetul Dolj.


„Bursa ofertei scolare 2006“, editia a IX-a, a debutat ieri la Craiova, in holul central al universitatii. Potrivit organizatorilor – Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj, in parteneriat cu Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica (CJAP) Dolj – actiunea se desfasoara in perioada 11-13 mai si se adreseaza in special celor 7.819 elevi de clasa a VIII-a din unitatile de invatamânt din municipiu si din judet. In competitia de promovare a ofertei educationale au iesit la rampa, din totalul de 45 de unitati de invatamânt liceal din Dolj, la care se adauga si Centrul Scolar pentru elevii cu deficiente auditive, 30 de institutii de invatamânt. „Tindem sa credem ca aceasta editie va avea cel mai mare succes de pâna acum. Inca din prima zi a târgului «ofertei scolare» s-a inregistrat un numar mare de vizitatori – elevi, viitori absolventi ai claselor a VIII-a, insotiti de profesori. Anul acesta, tinerii par mult mai interesati de oferta liceala care cuprinde 5.180 de locuri pentru liceu – cursuri de zi, Scoli de Arte si Meserii (SAM) – 2.688 de locuri, iar la forma liceu seral (FF) – 84 de locuri disponibile“, a spus coordonatorul CJAP Dolj, prof. psiholog Marinela Dumitrescu.


Cozonacii si colaceii cu miere au constituit deliciul vizitatorilor


Ca in fiecare an, unitatile de invatamânt din judetul Dolj au venit la târg cu o oferta proprie. Pentru a atrage un numar cât mai mare de viitori liceeni, scolile au avut un stand personalizat prin care au incercat sa-si promoveze imaginea – numarul de clase, performantele olimpice, profilurile si nu in ultimul rând… produsele. „Standul Grupului Scolar «Ilie Murgulescu» a fost unul dintre cele mai apreciate de vizitatori“, a spus profesorul coordonator al CJAP Dolj, Marinela Dumitrescu, unul dintre organizatorii „Bursei scolare“. Potrivit sursei citate, in premiera in acest an, la parada liceelor s-au aliniat si doua institutii de invatamânt noi – Grupurile Scolare Cârcea si Calafat. De asemenea, alaturi de institutiile de invatamânt doljene, in competitia promovarii ofertelor scolare un stand aparte l-a avut CJAP Dolj, care a acordat informatii suplimentare elevilor si parintilor, in vederea inscrierii adolescentilor in clasele de liceu. Reprezentantii centrului au prezentat si avantajele unitatilor scolare care au servicii autorizate de consiliere. „Reprezentantii CJAP Dolj au prezentat un studiu privind reusita scolara, din ultimii ani, a fiecarei unitati de invatamânt, dar si un studiu privind optiunile elevilor. Le-am inmânat gratuit elevilor «Ghidul absolventului» de clasa a VIII-a, brosura elaborata de ISJ Dolj. Si in zilele urmatoare vom realiza raiduri prin scoli, in special la clasele a VIII-a, si vom sta de vorba cu elevii, in vederea aflarii optiunilor lor“, a completat prof. coordonator Marinela Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS