11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAlte 60 de locuinte modulare pentru Seciuri

Alte 60 de locuinte modulare pentru Seciuri

Sinistratii din comuna Rosia de Amaradia, satul Seciuri, vor beneficia de inca 60 de locuinte, dupa ce Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, a constatat ca localnicii refuza sa stea in corturi pentru ca este prea frig.


Laszlo Borbely, ministru delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, le-a promis ieri sinistratilor din localitatea gorjeana Seciuri inca 60 de locuinte modulare. Cu toate ca aveau nevoie de mai multe, autoritatile locale nu au solicitat decât 15 locuinte modulare, insa ministrul Laszlo Borbely a declarat ca in rezerva de stat exista 190 de astfel de module. Când a auzit cum stau lucrurile, Cristinel Faitar, primarul din Rosia de Amaradia, s-a razgândit si a cerut 60 de locuinte mobile, pentru ca si sinistratii gazduiti in corturile instalate de armata sa poata sa fie mutati in module. Principalul motiv este frigul care noaptea e mai greu de suportat, mai ales de zecile de copii care se afla impreuna cu parintii in tabara de lânga sat.


Copiii au inceput sa aiba probleme


In momentul de fata, in tabara de sinistrati se afla 35 de baraci, iar in sat au fost duse sapte constructii modulare. De asemenea, tot in nordul satului, la tabara, exista 38 de corturi, insa numai noua ocupate, localnicii plângându-se in permanenta ca este prea frig pentru a dormi in ele. Din cei 544 de cetateni care au casele distruse de alunecarile de teren, 182 locuiesc in baracile primite de la Bucuresti, 28 in corturi, iar restul la rudele din satele vecine sau din alte comune si orase ale judetului. Cu sprijinul armatei, politiei si jandarmeriei, autoritatile locale ajuta in continuare la evacuarea bunurilor din casele afectate. Din nefericire, in ultimele doua zile, numarul copiilor care au nevoie de interventia medicilor trimisi in tabara este in crestere. Potrivit cadrelor medicale, micutii se plâng de dureri de burta, unii dintre acestia fiind si raciti. De vina pentru durerile de stomac este si alimentatia bazata pe conserve de carne, pâine si apa minerala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS