16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSatul Seciuri va fi stramutat pâna la 15 mai

Satul Seciuri va fi stramutat pâna la 15 mai

Autoritatile locale din Rosia de Amaradia, de care apartine satul Seciuri, si Târgu Carbunesti s-au intânit ieri, in cadrul unei sedinte, cu factorii de raspundere de la nivelul judetului Gorj.


In urma discutiilor s-a stabilit ca, pâna la 15 mai, Consiliul Local Târgu Carbunesti sa emita o hotarâre prin care terenul din satul Cojani sa fie pus in mod gratuit la dispozitia stramutatilor din Seciuri, iar Consiliul Local Rosia de Amaradia sa emita o hotarâre de stramutare a satului pe noul amplasament. Fiecare stramutat va primi un lot de 1.000 mp, pentru a-si construi locuinte.


Primarul comunei Rosia de Amaradia, Cristinel Faitar, a spus ca si unitatea miniera din cauza careia s-a produs alunecarea de teren ar trebui sa contribuie la construirea caselor: „Vor fi constructii tip, cu doua camere si bucatarie. Am discutat ca daca guvernul ne va oferi materialele de constructii, atunci mina sa contribuie cu o anumita suma pentru ridicarea locuintelor“.


42 de locuinte modulare


In tabara de sinistrati erau amplasate ieri 35 de locuinte modulare, plus alte sapte aflate in diferite locuri din sat, si 38 de corturi militare. Potrivit primarului comunei Rosia de Amaradia, locuintele modulare au fost repartizate, in general, familiilor cu copii, sau care au in intretinere batrâni. Primarul Cristinel Faitar a precizat ca in constructiile modulare au dormit in noaptea de marti spre miercuri 240 de persoane, in timp ce in corturi s-au aflat 40 de persoane, restul sinistratiilor preferând sa mearga pe la rude sau prieteni.


Recuperarea materialelor de constructii din casele darâmate a continuat si ieri. Conducerea primariei a decis ca acestea sa fie depozitate in apropierea taberei de sinistrati.


Au fost distribuite sinistratilor 500 de pâini, 500 de sticle cu apa minerala, 500 de conserve de carne si 550 de pateuri. De asemenea, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Gorj a donat alimente sinistratilor, la fel ca si Exploatarea Miniera Seciuri, care a oferit peste 1.900 de conserve de carne, 1.000 de chifle si 976 de eugenii. Si Protoeria Târgu Jiu a donat 20 de lighene, 20 de galeti si 20 de cani de plastic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU