29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesor lovit de un elev chiar in timpul cursurilor

Profesor lovit de un elev chiar in timpul cursurilor

Un profesor din cadrul Grupului Scolar Materiale de Constructii din Târgu Jiu a fost lovit in picior de un elev, incidentul producându-se marti, chiar in timpul cursurilor. Profesorul de matematica Daniel Doandes a fost victima propriului sau elev.


Potrivit conducerii scolii, D.G.D., de 17 ani, elev la scoala profesionala, a vrut sa plece din timpul orei de matematica, dar profesorul nu i-a dat voie. Infuriat, elevul a inceput sa-l injure pe profesor si, la un moment dat, l-a lovit in picior. Speriat, profesorul de matematica a solicitat telefonic interventia fortelor de ordine. O patrula de jandarmi a intrat in sala de curs si i-a aplicat elevului recalcitrant o amenda de 500 RON pentru adresarea de injurii si amenintari cadrului didactic.


Conducerea Grupului Scolar spune ca profesorul era foarte bun cu elevii, le dadea mâncare si chiar bani celor mai saraci, iar scolarii au profitat de bunatatea lui.


Elevului i se va scadea nota la purtare


Luiza Popescu, director al Grupului Scolar Materiale de Constructii din Târgu Jiu, a spus ca elevului i se va scadea nota la purtare:


„Cazul va fi luat in discutia conducerii scolii si elevului i se va scadea nota la purtare. Imi pare rau de ceea ce s-a intâmplat. De când elevii au aflat ca invatamântul este obligatoriu pâna in clasa a X-a si ca nu-i putem exmatricula, isi fac de cap. La profesionala mai sunt si elevi cu probleme de comportament. Profesorii trebuie protejati“.


Liviu Andrei, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, a spus ca o echipa din cadrul institutiei va analiza situatia: „Voi trimite o echipa la scoala pentru a constata ceea ce s-a intâmplat. Daca ajungem in asemenea stadiu, educatia e la marginea prapastiei. Violenta in scolile din Gorj nu a luat amploare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII