11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Scurte stiri

Sase miliarde de lei pentru semafoare


Primaria Craiova va demara, in aceasta luna, semaforizarea intersectiei strazilor Râului si Stirbei Voda, din cauza numeroaselor accidente din aceasta zona. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a precizat ca valoarea lucrarilor atinge suma de sase miliarde de lei. Numarul de semafoare amplasate va fi insa cunoscut abia când va fi finalizat proiectul. Tot in aceasta luna urmeaza sa fie organizata licitatie pentru achizitionarea semafoarelor. (R.M.)


Datornicilor li se blocheaza tevile de apa calda


Regia de Termoficare Craiova a decis ca de saptamâna viitoare sa blindeze conductele de apa calda de la scarile de bloc cu datorii foarte mari la intretinere, dupa ce initial se luase decizia intreruperii apei calde la intreaga asociatie de proprietari. Masura a fost luata pentru ca locuitorii care si-au platit facturile la zi sa nu fie afectati din cauza rau-platnicilor. „Vom intrerupe apa la nivelul fiecarei scari de bloc cu datorii mari. Blindarea conductelor presupune insa o operatiune ampla, prin care se vor face sapaturi si se va introduce o membrana cauciucata in conducte, pentru a opri circulatia apei. Aceasta va fi realizata doar la blocurile care nu au contoare de apa calda. In aceasta situatie sunt 70% din scarile de bloc din oras“, a declarat viceprimarul Sorin Iordache. Pentru a finaliza contorizarea la nivel de scara, regia ar avea nevoie de 50 de miliarde de lei, bani pe care nu are de unde sa ii ia la ora actuala. (R.M.)


S-a marit plafonul la medicamente pentru sinistrati


Farmaciile din zonele afectate de inundatii au primit de la Casa de Asigurari de Sanatate Dolj fonduri suplimentare pentru eliberarea de medicamente compensate si gratuite. „Au fost alocate 4,5 miliarde de lei, peste plafon, unor farmacii din Lunca Dunarii, din apropierea localitatilor in care s-au produs inundatii, pentru ca populatia sa nu duca lipsa de medicamentele necesare“, a declarat Aura Gabriela Militaru, presedinte-director general al CAS Dolj.


Totodata, CAS Dolj a incheiat o conventie cu toate farmaciile din judet, inclusiv cu cele din zonele afectate de inundatii, prin care acestea se obliga sa foloseasca 5% din fondurile pentru medicamente compensate si gratuite pentru a putea elibera medicamente in regim de urgenta (medicamente care se elibereaza in 24 sau 48 de ore pentru cazurile acute si subacute). (S.T.)


Miting impotriva scumpirilor


50 de cadre medicale, din judetul Dolj, membre SANITAS, participa astazi la un miting de doua ore in Piata Constitutiei din Bucuresti, alaturi de sindicalisti din intreaga tara, afiliati la CNSLR Fratia. Protestul se doreste a fi un avertisment pentru guvern, fata de situatia sociala din ce in ce mai grava a angajatilor din unitatile bugetare. „Timp de doua ore, angajatii din sistemul sanitar, si nu numai, vor pleda in fata parlamentului pentru cresterea salariului minim pe economie, impotriva scumpirii utilitatilor si pentru promovarea unor masuri care sa duca la imbunatatirea conditiilor de viata ale angajatilor din sectorul bugetar“, a declarat Ion Cotojman, unul dintre liderii SANITAS Dolj. (S.T.)


Cadrele medicale, in ajutorul sinistratilor romi


Cei 120 de sinistrati de etnie roma din Cârna, adapostiti in corturile din tabara de la Goicea, au primit duminica ajutoare din partea cadrelor medicale de la Spitalul de Urgenta Craiova. Donatia, constând in scaune si mese de plastic, vesela, tacâmuri, galeti de gunoi, lighene si hârtie igienica, a fost una dintre multiplele actiuni de acest fel organizate zilele trecute de Uniunea Sindicatelor SANITAS. (S.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU