16.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesia de inginer i-a implinit

Profesia de inginer i-a implinit

Marilena si Aurelian Bogheanu formeaza un cuplu de peste 20 de ani. S-au cunoscut in timpul facultatii, au doua fete si cariere de succes, detinând functii importante.


Marilena Bogheanu este de peste sapte ani directoarea Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Vest Oltenia. Numeroasele cursuri de perfectionare, schimbul de experienta cu specialisti din tara si strainatate au facut ca echipa ADR Oltenia sa fie una dintre cele mai cotate agentii din tara.


Directoare din 1999 la ADR Oltenia


Directoarea ADR Oltenia s-a nascut in Târgu Carbunesti, iar copilaria si-a petrecut-o intr-o zona minunata din tara, la Novaci. Provine dintr-o familie de ingineri in domeniul silvic, meserie „la moda“ in acea perioada. Este craioveanca din 1969, când familia a hotarât sa se mute in Craiova. A absolvit Liceul „Nicolae Balcescu“, sectia real, apoi a urmat cursurile Facultatii de Mecanica din Craiova. A lucrat pentru inceput ca inginer mecanic la Drobeta Turnu Severin, apoi la MAT Craiova, la INAS, iar ulterior s-a transferat la Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii, unde a ocupat functia de director executiv. Din 1999, in momentul infiintarii ADR Oltenia, a sustinut concursul pentru functia de director, pe care o ocupa si in momentul de fata. „Consider ca meseria de inginer m-a format pentru viata, mi-a dat disciplina in tot ceea ce fac. La inceputul carierei mele am lucrat in conditii nu foarte bune. In salopeta si pufoaica, in trei ture, cazati pe santier, unde lumina se lua foarte des, cu bani putini… Am muncit mult, iar la 24 de ani aveam deja 30 de oameni in subordine“, a povestit Marilena Bogheanu. Considera ca pozitia de director general al ADR Oltenia i-a oferit perspective noi, dându-i sansa sa isi formeze o echipa tânara, extrem de bine pregatita profesional, cu care se mândreste. Principalele activitati ale ADR Oltenia presupun gestionarea programelor PHARE in domeniul serviciilor sociale, in infrastructura regionala, sprijin pentru sectorul privat, turism, protectia mediului etc. Considera ca a invatat mult si, prin multa munca, institutia pe care o conduce „este prima agentie regionala din tara pentru gestionarea fondurilor Uniunii Europene“. A reusit sa formeze o echipa regionala alcatuita din 40 de angajati de care este extrem de mândra.


O echipa deosebita – cea mai mare implinire profesionala


Marilena Bogheanu considera ca nu exista diferenta intre capacitatea de munca a unui barbat si cea a unei femei. Este constienta insa de faptul ca barbatii inca privesc cu scepticism femeile in functii de conducere. Este de parere ca indiferent de statutul pe care il ocupi intr-o firma, relatia trebuie sa fie una de prietenie si colaborare, de impartasire reciproca a ideilor si cunostintelor. Ii place ceea ce face, conditie care din punctul ei de vedere este esentiala pentru a munci cu succes. Isi reproseaza insa ca este „un pic prea perfectionista“, fapt ce o copleseste uneori. „Consider ca in acesti ani, de când ocup functie de conducere, cea mai mare realizare a mea o reprezinta echipa de profesionisti cu care lucrez si pe care am reusit sa o incheg. Am urmat cursuri de asistenta tehnica, am doua mastere, unul in economie, altul in domeniul marketingului“, a adaugat Marilena Bogheanu.


Compatibilitate 100%


In 1983, Marilena l-a cunoscut pe Aurelian Bogheanu, cu care dupa numai sase luni a decis sa se casatoreasca. Pe atunci, el era tot student la Facultatea de Mecanica. „In timpul facultatii s-a organizat o excursie la Vadul Cerbului. Acolo l-am cunoscut pe Aurelian, iar dupa câteva saptamâni am devenit prieteni. Eu sunt nascuta in zodia fecioarei, iar el este taur, cuplul despre care specialistii in astrologie spun ca ar fi compatibil 100%. Asa si este, ne completam reciproc si ne intelegem. Spre deosebire de mine, eu fiind o fire mai dinamica, sotul meu este o persoana extrem de calma. Nunta am organizat-o la restaurantul Union. Am avut alaturi familia si colegii de facultate, a fost unul dintre cele mai frumoase momente din viata noastra“, a spus Marilena Bogheanu. Marturiseste ca s-a consultat in fiecare moment cu sotul, care a incurajat-o si sustinut-o. Au doua fete: una de 22 de ani, studenta in anul trei la Academia de Stiinte Economice, Facultatea de Marketing, iar cea mica, eleva in anul trei la Colegiul National „Nicolae Titulescu“, care vrea sa urmeze o cariera in comunicare si jurnalism. Sotii Bogheanu au implinit anul trecut 23 de ani de casnicie, „ani care au trecut ca un vis“ si in care au avut parte de momente placute, greutati, dar si de realizari.


Compatibilitatea si bunul simt conteaza mult intr-o casnicie


La fel ca si sotia lui, Aurelian Bogheanu este de profesie inginer. A ocupat functia de director de logistica la Avioane Craiova, apoi la Camera de Comert si Industrie, iar de aproximativ patru ani lucreaza in administratia Ministerului Economiei si Comertului. In plus, este si lector in domeniul auditului. Cei doi soti considera ca la baza unei casnicii fericite stau compatibilitatea, echilibrul si bunul-simt. Sunt doi oameni cumpatati, cu credinta si frica de Dumnezeu. „In orice casnicie, sotii trebuie sa se inteleaga unul pe altul. Orgoliul si vanitatea nu-si au loc intr-o relatie, acestea pot vicia casnicia. In primul rând, sotii trebuie sa fie prieteni, sa comunice, sa se protejeze unul pe altul, sa incerce sa mentina pasiunea de la inceputul relatiei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU