17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazboi intre liceele craiovene

Razboi intre liceele craiovene

Liceele craiovene s-au luat la lupta dreapta si, dupa ce s-au intrecut in probe care le-au pus la incercare iscusinta si talentul artistic, Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) a declarat câstigator Colegiul National „Elena Cuza“.


La capatul unui concurs care s-a desfasurat in perioada 11 aprilie – 2 mai, Colegiul National „Elena Cuza“ a câstigat „Competitia Tineretii“ si a devenit oficial „Liceul Anului“. Concursul, desfasurat sub sloganul „Esti licean, fii European!“, a fost organizat de Directia Judeteana pentru Tineret, aflata in subordinea Autoritatii Nationale pentru Tineret, care a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj si al Casei de Cultura a Studentilor.


Initial, in competitie s-au inscris opt licee: Colegiul National „Fratii Buzesti“, Colegiul National „Elena Cuza“, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“, Grupul Scolar „Matei Basarab“, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu“, Colegiul National „Gheorghe Chitu“, Grupul Scolar „Traian Vuia“ si Grupul Scolar Industrial Energetic, dar in urma unor concursuri preliminare in finala au ramas doua licee.


Tactici de intimidare a adversarului


Lupta finala s-a dat intre echipa „Spirit liber“ a Colegiului National „Elena Cuza“ si echipa „Invingatorii“ a Grupului Scolar Industrial Energetic. Elevii au luat foarte in serios competitia, doar era in joc renumele liceului la care invata, si au venit in numar mare la Casa Studentilor sa-si sustina colegii. Pentru intimidarea adversarului, fiecare galerie a pregatit o tactica proprie: daca Energeticul avea pregatit un adevarat arsenal de sloganuri, sustinatorii echipei „Spirit liber“ au venit inarmati cu pancarte, fluiere si pictati pe fata. Juriul, format din Ionut Stroe, directorul DJT, Florentin Gust, director al Casei de Cultura a Studentilor, Liana Craciunoiu, reprezentanta Palatului Copiilor, si Miruna Dascalu, reprezentanta ARTI (Asociatia Româna a Tinerilor cu Initiativa), nu s-a lasat insa intimidat de cele doua galerii si a punctat doar in functie de cum s-au descurcat concurentii la cele cinci probe: de cultura generala, artistica, de dans, creativitate si mima. Si desi n-a fost deloc vorba de sporturi extreme, competitia a fost traita la maxim de cele doua echipe: fiecare greseala a adversarului era savurata si rasplatita cu chiote de bucurie de partea oponenta. Scorul a fost foarte strâns pâna la penultima proba, cea de dans, când „Spiritul Liber“ s-a detasat net de colegii lor, „Invingatorii“. Cele trei trupe de dans ale Colegiului National „Elena Cuza“ au organizat un adevarat show, fiind aplaudate pâna si de galeria adversa care nu s-a putut abtine sa nu imortalizeze cu telefoanele mobile de ultima generatie performanta fetelor (doar asa, sa le poata studia mai bine si sa le intreaca intr-o competitie viitoare).


Urmeaza revansa…


Debusolata dupa proba de dans, echipa Energeticului nu s-a mai putut concentra nici la ultima proba, cea de mima, si astfel „Spiritul liber“ a surclasat „Invingatorii“.


„Mi-a facut placere sa concurez alaturi de colegii mei de la Energetic. Ne-am pregatit din timp pentru acest concurs si de aceea era de asteptat sa câstigam“, a spus Alexandru Stoian, unul dintre membrii echipei „Spirit Liber“.


Si daca galeria Colegiului „Elena Cuza“ a mai zabovit in sala de spectacole sa-si savureze victoria, elevii de la Grupul Scolar Energetic au parasit sala in liniste, promitând ca-si vor lua revansa.


„Sunt mândra ca am invins prejudecatile si elevii unui grup scolar industrial au luptat cot la cot cu cei de la un colegiu national. Sunt mândra de elevii mei, dar ramâne parca un gust amar la gândul ca am fi putut câstiga. Poate anul viitor…“, a afirmat Cristiana Jianu, profesoara coordonatoare a echipei „Invingatorii“.


Si, cu siguranta, isi vor putea lua revansa, intrucât organizatorii vor sa repete evenimentul si in 2007.


„Directia Judeteana pentru Tineret doreste sa realizeze o traditie din aceasta manifestare, prin desemnarea «Liceului Anului» in fiecare an, pe 2 mai“, a declarat Ionut Stroe, directorul DJT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS