14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMituri sexuale despre barbati

Mituri sexuale despre barbati

In cultura occidentala exista numeroase mituri si credinte cu privire la sexualitate si care genereaza temeri, dificultati si obstacole in loc sa contribuie la o viata sexuala bogata, sanatoasa si placuta. Iata câteva dintre mituri despre sexualitatea masculina care circula si influenteaza viata majoritatii reprezentantilor sexului tare.


Un barbat adevarat nu-si arata niciodata emotiile


Daca noi, oamenii, atât femeile cât si barbatii, ar trebui sa ne anulam emotiile, am reduce una dintre cele mai importante parti care ne caracterizeaza ca fiinte umane. Toti putem sa avem emotii si sa continuam sa fim puternici. Adevarata putere consta in a arata cine suntem in realitate si a actiona dupa propriile sentimentele. Asta se aplica atât barbatilor, cât si femeilor, mai ales ca toate fiintele umane au aspecte feminine si masculine. Femeile obisnuiesc sa spuna ca un barbat este mai atractiv atunci când poate sa-si exprime emotiile.


Sexul – cel mai important intr-o relatie


Cu siguranta, sexualitatea este un aspect foarte important in orice relatie de cuplu, dar nu este singura care conteaza. O legatura nu se sustine doar pe sex. Daca nu exista alte componente importante cum ar fi compromisul sau intimitatea, este foarte posibil ca relatia sa nu se poata sustina. Sexul este un spatiu in care se manifesta atât partile tari, cât si slabiciunile unei relatii si de aceea i se acorda multa atentie, insa nu trebuie omise celelalte aspecte indispensabile cum ar fi comunicarea, grija fata de celalalt si responsabilitatea.


Mereu pregatit


Un barbat trebuie sa fie mereu dispus sa aiba o relatie sexuala. Aceasta ideea provine din asocierea ca barbatul trebuie sa fie si sa ramâna activ din punct de vedere sexual. Atât barbatii, cât si femeile au chef, alteori nu, sa faca sex. Si atât ei, cât si ele au dreptul sa spuna daca nu vor. Nu intotdeauna unui barbat trebuie sa-i placa persoana pe care o are in fata. Iar sexualitatea este o parte importanta in viata noatra pentru a putea spune când si cu cine sa o dezvoltam. Faptul ca un barbat decide intr-un anumit moment ca nu vrea sa faca sex face parte din dreptul lui de a decide.


Barbatul trebuie sa aiba initiativa


Aceasta credinta isi are radacinile in cultura si in biologie (barbatii, activi, cuceresc si „fac“, in timp ce femeile, pasive, se lasa seduse si „primesc“). Rolurile sunt perfect intersanjabile. In plus, este foarte placut sa dai si uneori sa primesti si sa iei initiativa si alteori sa fii atent la propunerile partenerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS