17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTurma preotului din Rast, decimata

Turma preotului din Rast, decimata

40 de oi si 21 de capre apartinând sinistratilor au murit otravite, dupa ce au mâncat boabe de porumb tratate.


Preotul Elian Cocora, de 28 de ani, din comuna doljeana Rast si-a vazut casa inundata, iar animalele amenintate de apele revarsate ale Dunarii. Si-a parasit locuinta si a plecat la adapost, pe deal, ca sa fie alaturi de enoriasii lui din tabara sinistratilor.


Pentru ca izlazul comunal era acoperit de apa si nu avea ce sa le dea sa manânce, si-a lasat cele 76 de capre in grija unui cioban.


Zilele trecute, preotul Cocora a dat chiar un anunt la mica publicitate, cautându-si cumparator pentru capre: „Sinistrat din Rast vând capre“. „Imi este drag de ele, dar in situatia de fata nu am ce face. Si asa au slabit ca vai de ele. E dezastru aici, stam pe câmp, la opt kilometri de sat, si nu mai avem unde sa pastem animalele. Am zis sa le ia un om de buna credinta, ca 60 dintre ele au lapte bun. Ca sa le ducem pe culturile oamenilor ar fi pacat de Dumnezeu“, a declarat parintele Elian Cocora.


61 de animale otravite


Ciobanul care pazea caprele preotului Cocora, ale tatalui acestuia, Leontin Cocora, dar si animalele altor sateni din Rast a intrat cu turma pe terenul lui Gheorghe Tuta, din localitate, unde se afla o cultura de grâu. Dupa ce au mâncat, 40 de oi si 21 de capre au murit pe loc.


A fost sesizata Politia Bailesti, care a declansat cercetari cu privire la moartea celor 61 de animale. Din primele concluzii, politistii au stabilit ca este posibil ca animalele sa fi decedat dupa ce au consumat seminte de porumb tratate chimic. Oamenii legii au gasit la fata locului o mare cantitate de astfel de seminte, acoperite cu un praf de culoare rosie, imprastiate pe terenul cultivat cu grâu pe care pascusera oile si caprele. „17 dintre caprele moarte erau ale mele. Politia a deschis o ancheta, ca sa stabileasca din ce cauza au murit animalele, dar se pare ca s-au otravit cu niste porumb tratat, aruncat pe câmp de un cetatean din Bailesti“, spune preotul Elian Cocora.


Preotului din Rast i-a mai ramas calul – dus la o ruda, aproape de Catane, ca sa nu moara de foame. „Mai am cu mine porcii si pasarile, dar trebuie sa trecem zilnic prin apa ca sa ajungem acasa, sa luam boabe pentru ele“, a mai spus preotul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU