22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe deschide „Oraselul copiilor“ in Calafat

Se deschide „Oraselul copiilor“ in Calafat

Sute de copii sunt asteptati duminica in „Oraselul copiilor“ din municipiul Calafat. Este vorba de al XI-lea proiect „Oraselul copiilor“, realizat de Asociatia „Exploratori pentru viitor“ impreuna cu Primaria municipiului Calafat.


Voluntari cu experienta in activitatile cu copiii, din cadrul asociatiei „Exploratori pentru viitor“, vor construi un orasel pentru copii, având reprezentate institutiile obisnuite intr-un oras: primarie, scoala, spital, casa de cultura, biblioteca, politie etc. Accesul se va face pe baza unui „pasaport“, primit la intrarea in orasel.


Organizatorii pregatesc mai multe activitati recreative (jocuri, concursuri, trasee cu obstacole, trasee de orientare, invatarea unor reguli de politete si a bunelor maniere cu ajutorul teatrului de papusi), dar si educative (educatie antidrog, invatarea unor reguli de supravietuire, concursuri, invatarea regulilor de prim ajutor, introducere in meteorologie, viata in natura etc.), ori exercitii pentru stimularea creativitatii si cunoasterea de sine. Copiii vor primi diplome si vor putea lua acasa, gratis, obiectele lucrate de ei.


„Asociatia doreste sa ofere tuturor copiilor din clasele I – VIII, din Calafat si imprejurimi, lectii de viata din diverse activitati recreativ-educative, desfasurate in parcul din localitate sub motoul «Visez sa devin om mare!». Asociatia va continua desfasurarea acestui gen de activitati recreativ-educative datorita interesului stârnit de totalul celor peste 7.000 de copii participanti pâna acum in orasele Bucuresti, Giurgiu, Târgoviste, Pitesti, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Rosiori, Turnu Magurele, Drobeta Turnu Severin, Curtea de Arges si Bals“, a mentionat Augustin Angheluta, manager de proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU