19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljence trimise la furat in Italia

Doljence trimise la furat in Italia

Fetele erau convinse de „Gulie“ si iubita lui ca vor munci ca ingrijitoare sau femei de serviciu, dar, o data ajuse in strainatate, aflau ca trebuia sa se ocupe cu altceva.


Politistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Craiova si procurorii Biroului Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) instrumenteaza un inedit dosar de trafic de persoane. Este vorba despre ducerea in Italia a unor fete care ulterior erau trimise la furat prin magazine.


Afacerea lui „Gulie“


Dupa cum au stabilit anchetatorii, Marin Viorel Vatau, zis „Gulie“, de 32 de ani, din Daneti, impreuna cu concubina lui, Ionela Cristina Durdoiu, de 24 de ani, din Craiova, au racolat in perioada 2004 – 2006 mai multe tinere din judetul Dolj, carora le-ar fi promis ca le pot asigura locuri de munca in Italia, fie ca ingrijitoare ale unor batrâni, fie pentru a face curatenie in casele italienilor cu stare. Fetele, printre care se aflau si minore, erau transportate in Italia, dar, o data ajunse in zona Brescia, li se luau pasapoartele si li se explica ca au ajuns acolo pentru alte „indeletniciri“.


Prin amenintari, violente si infometare, fetele erau convinse sa iasa la furat prin magazine. Nu „lucrau“ insa singure, ci sub supravegherea lui „Gulie“ si a concubinei acestuia. Doljencele furau aproape orice obiect care putea fi ascuns in geanta si care nu alerta sistemele de alarma la iesirea din magazine – de la cosmetice si tacâmuri, la produse electronice si electrocasnice. Bunurile erau apoi vândute de Vatau, care obtinea cam 50-70 de euro pe zi de pe urma fiecareia dintre româncele duse la furat. Fetele insa nu primeau de obicei nimic, fiind nevoite sa manânce doar ce reuseau sa fure.


Politisti intâmpinati cu o teava de aspersor


N-a durat mult pâna ce hoatele lui „Gulie“ sa intre in atentia autoritatilor italiene, care, impreuna cu politistii craioveni de la Crima Organizata, au reusit sa stabileasca modul de actiune al fetelor si cine era in spatele lor.


In urma colaborarii cu politia italiana, politistii craioveni l-au retinut miercuri dimineata pe Marin Viorel Vatau, pe raza localitatii Daneti. Vatau a incercat sa opuna rezistenta, scotând din limuzina lui, Volkswagen Touareg, o teava de aspersor, cu care i-a „intâmpinat“ pe oamenii legii. N-a apucat insa s-o foloseasca, fiind imobilizat de politistii de la Crima Organizata. Tot miercuri, la propunerea procurorilor DIICOT Dolj, Tribunalul Dolj a emis pe numele lui Vatau un mandat de arestare preventiva pentru 25 de zile. „Gulie“ este cercetat pentru trafic de persoane si trafic de minori, dar si pentru conducere fara permis, fiind surprins in mai multe rânduri de politisti in timp ce se plimba cu masina sa VW Touareg, cu numarul de inmatriculare DJ-31-GUL.


Pentru acuzatiile care-i sunt aduse, Marin Viorel Vatau si Ionela Cristina Durdoiu risca pâna la 18 ani de puscarie.


Cazier bogat


Marin Viorel Vatau are un cazier consistent, din care nu lipsesc infractiuni precum tentativa de omor, lovirea ori furtul. Mai mult, Vatau are un rest de pedeapsa de efectuat de aproape doi ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII