19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn militar român a murit in Irak

Un militar român a murit in Irak

Un militar român si trei italieni si-au pierdut viata, ieri-dimineata, in urma unui atac cu masina-capcana executat in apropiere de An Nassyria, in sudul Irakului.


Dupa cum informeaza Washington Post, care citeaza surse din cadrul Ministerului italian al Apararii, atacul a avut ca tinta un convoi format din patru vehicule militare blindate. Unul dintre acestea a fost distrus. Militarul român care si-a pierdut viata este caporalul Bogdan Hâncu, de 28 de ani, angajat la o unitate militara din Iasi din anul 2003. El facea parte din compania de Politie Militara care participa la operatiunea Antica Babilonia, in Irak, si se afla in misiune din luna ianuarie a acestui an.


Bogdan Hâncu facea parte dintr-o patrula mixta italiano-româna care efectua o misiune de monitorizare si antrenare a politiei irakiene. Agentiile italiene de presa ANSA si Apcom au informat ca alt militar italian a fost ranit in urma atentatului, starea sa fiind grava.


„Un convoi alcatuit din patru vehicule a fost atacat in timp ce se pregatea pentru efectuarea schimbului de serviciu la un post de politie irakian local“, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul italian al Apararii. In comunicat se mai arata ca printre victime se numara un capitan din armata italiana, doi subofiteri de la carabinieri si un caporal din politia militara româna. Incidentul a avut loc in jurul orei locale 8.50, pe o strada la sud-vest de tabara din An Nassyria.


Convoiul apartinea carabinierilor din cadrul MSU (Unitatea Multinationala Specializata). Caporalul din politia militara era singurul român din convoi. La bordul vehiculelor se mai aflau capitanul din armata italiana si 15 carabinieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII