11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScrisoare „deschisa“ de-adevaratelea!

Scrisoare „deschisa“ de-adevaratelea!

Domnule Ion Tuta, din Târgoviste, am primit scrisoarea trimisa redactiei GdS – adresata „deschis“, ce-i drept, nu noua, ci fratelui dumneavoastra si sotiei acestuia, Aurel, respectiv Aurelia Tuta. Pentru ca solicitati un raspuns de la domniile lor, ne-am luat ingaduinta sa ne deplasam in comuna Unirea, judetul Dolj – acolo unde domiciliaza – si sa le cerem un raspuns. Vi-l infatisam in rândurile de mai jos, luându-ne permisiunea de a omite câteva detalii nepotrivite – am putea spune! – pentru toti ochii cititorilor. Pentru cei care nu cunosc subiectul acestei „corespondente“ intre doi frati, sa-i lamurim. De ani buni, Ion Tuta si Aurel Tuta – frati buni, din aceeasi mama si acelasi tata – se judeca pentru un hotar (pus de primul) care „a mâncat“ pur si simplu un metru si opt centimetri fix din curtea celui de-al doilea. Si unul si celalalt isi revendica partile din mostenirea lasata de parinti, fiecare acuzându-l pe celalalt de nenumarate nedreptati. Si cum nu au reusit sub nici o forma sa o dea singuri la pace ani buni, au apelat la ziar.


„Draga Ion,


Fir-ai tu al dracu’ cu tat-al tau si eu cu al meu! Nu ma-mpac cu tine de-ai muri mâine! Te dau dracu’ cu scrisoarea ta cu tot si dac-ai muri mâine, n-o sa merg la moartea ta! Ce zici tu, ma, ca mi-ai dat? Douaspe milioane?? Al dracu’, tu ai luat 130! Ia uite, n-am incaltaminte-n picioare. Tu n-ai nici o treaba, ai pensie mare, ca deh, ai invatat carte, n-ai stat, al drac’ tu, ca mine, la prasit! Fata e vaduva, n-are nici un ajutor si tu te râzi de noi in toate felurile! Pai da, iti da mâna, ca stai la oras. E bine, nu?? Cum, ma, facui io bolta, facui si poarta si tu ma porti in tribunale? Tu ai plecat unde-ai vrut, eu am ramas aci sa am grija de parintii nostri, sa-i ingrop… Si-acum??? Vândusi casa fara sa ne intrebi, pusasi hotar unde vrusasi tu, imi luasi doua rânduri de vie, Ioane!!!! Nu ne-mpacam! A durat cinci ani, mai dureaza cinci! Dau si chilotii de pe mine daca trebuie!


Aurel


Ioane, acum sa-ti spun eu, Tanta, ce cred! Zisasi ca n-am cap. Pai io traiesc fara cap, ma??? Cum vine asta, sa stiu si io, ca sunt mai proasta, de la tara! Aurele, tu nu esti, ma, sanatos la cap, activistule de partid politic, c-ai iesit pe caz de boala! Hai sa facem atunci amândoi analizele, sa vedem care e nebun, daca nu ma crezi. Nu exista, Aurele, asa ceva. Noi am plecat pe calea dreptatii, nu ca tine care vrei sa-ti inseli fratele mai mic si amarât. Ce, zici ca-i manânc pensia când ma duc dupa el la tribunale? Pai n-aude, saracu’, de-aia ma duc, sa-l ajut. Si sa stii ca am si io pensie, de sase sute, si daca vreau ma duc la magazin si-mi cumpar orice! Te râzi de mine, ma faci adormita… Da, tu ai carte, ce sa-ti spun?! Ajungem si la Haga, Aurele, asa sa stii tu! Frate-tau e prost, eu nu sunt sanatoasa… Ia, ma, tu tot, na! Ca vede Dumnezeu pe fiecare, cumnate!!!! Acum te las cu bine, ca am treaba.


Tanta“ 


 


TUTA ION


Municipiul Târgoviste


Str. Tudor Vladimirescu, bl. 3, sc. B, ap. 13


Jud. Dâmbovita


SCRISOARE DESCHISA


catre cumnata mea, Tuta Aurelia (Tanta) si catre fratele Tuta Aurel din comuna Unirea, judetul Dolj


Pentru ca incercarile mele repetate de a intra in dialog cu voi si de a ne intelege omeneste au fost zadarnice, gasesc de cuviinta sa va spun ce am sa va spun, prin aceasta scrisoare deschisa.


Ma adresez deopotriva la amândoi, pentru ca impreuna purtati intreaga raspundere pentru cei aproape cinci ani de când batem drumurile instantei de judecata.


Ma adresez intâi tie, Tanta, pentru ca tu si numai tu esti capul tuturor rautatilor. Daca nu erai tu, eu nu ajungeam la nesfârsite procese cu fratele meu, Aurel. Ti-ai bagat lingura (nasul) unde nu-ti fierbe oala. Trebuie sa intelegi, Tanta, ca dupa toate legile, tu nu ai nici un drept sa te amesteci in drepturile succesorale ale sotului. Acest adevar ti l-au spus in repetate rânduri, chiar rugându-te sa intelegi, executorul judecatoresc Prodan Apostol si expertul tehnic, ing. Dârmon Marin. Datorita acestui amestec necugetat, brutal si in forta, ati pierdut prin judecata, cu mult mai mult decât eu va dadusem, fara sa-mi cereti voi. Va dadusem nu ca recompensa, nu ca o multumire, ci pentru ca imi era mila de voi. O minte sanatoasa nu facea ce ai facut tu, sa-i interzici lui Aurel sa vorbeasca cu mine, sa te opui vointei lui de a se intelege cu mine, nu pe calea judecatii, ci pe calea bunei cuviinte, in avantajul si numai in avantajul lui si implicit al tau si al familiei. O minte sanatoasa si cu scaun la cap nu proceda asa cum ai procedat tu pe timpul executarii silite a hotarârii judecatoresti cu privire la ……………., fapt pentru care politia ti-a incheiat proces-verbal de avertisment, si nici pe timpul expertizei tehnice a locuintei mele de la inceputul lunii februarie a.c., fapt pentru care tot politia te-a sanctionat contraventional cu amenda de 200 (doua sute) de lei noi sau 2.000.000 de lei vechi, iar pe mine m-a indrumat, pentru faptele tale reprobabile, sa te dau in judecata. Ramâne de vazut daca te voi da sau nu in judecata. Depinde numai si numai de tine. Daca vrei pace sau, dimpotriva, doresti sa continuam razboiul.


Te sfatuiesc, Tanto, daca ai cap, sa intelegi ca trebuie sa incetezi presiunile morale si fizice asupra fratelui Aurel. Sa nu-l mai insotesti la Judecatoria Calafat fara nici un rost, cheltuind bani pe drum din pensia lui. Da-i voie sa vorbeasca cu mine, ca nu-i vreau nici un rau. Din contra, i-am vrut si va vreau numai binele. Inceteaza o data cu calomniile, cu amenintarile de tot felul, cu blestemele si minciunile la adresa mea.


Te sfatuiesc, Tanto, sa fii foarte activa, dar in mod civilizat si cu buna cuviinta in relatiile tale cu fratii si surorile, in drepturile succesorale dupa parintii vostri. Poti sa ajungi si la judecata, dar nu cu minciuni si nici cu martori care sa jure pe nedrept, strâmb.


Pentru ca a venit primavara cu ceva caldura, cu lumina, cu flori si bucurii, când intreaga natura se trezeste din somnul adânc al iernii, trezeste-te si tu, Tanta, la realitate. Când totul in natura se innoieste, innoieste-te si tu, Tanto, in felul de a gândi si a te comporta in familie, cu vecinii, cu rudele si in societate, in general.


Te sfatuiesc, Tanto, sa ai incredere in hotarârile instantelor judecatoresti, ele judeca cu dreptate, pentru ca aceasta le este menirea, ci nu dupa dorintele tale nesatioase. In zadar umbli si-ti pierzi timpul pe la executorul judecatoresc pentru ca nu-ti convine tie pe unde s-a pus gardul, ca nu mai poti sa continui in voie si in mod barbar demolarea peretelui camerei mele ce tinea loc de hotar.


Pentru ca ne aflam in Postul Sfintelor Pasti, când trebuie sa ne curatam de pacate, când trebuie sa ne impacam cu dusmanii si, dupa caz, sa le cerem iertare, te indemn, Tanto, ma adresez tie, ca de tine depinde rezolvarea problemei, sa raspunzi afirmativ bunavointei mele de a stinge litigiul juridic existent, oficial, intre mine si Aurel si, neoficial, intre tine si mine, aceasta numai si numai spre binele si in avantajul vostru.


Te indemn si te sfatuiesc, Tanto, când mergi la Sfânta Spovedanie, sa-ti marturisesti toate pacatele, fara a ascunde nimic din câte numai tu le stii. Eu te ajut si iti reamintesc doar câteva: minciuna, dusmanie, ocara, invidie, blesteme, amenintari. Gândeste ca exista un Dumnezeu care ne judeca si ne rasplateste pe masura gândurilor si faptelor noastre.


Ma adresez acum tie, fratele meu, Aurel! Inceteaza ostilitatile juridice cu mine. Tu stii bine ca nu ai dreptate si ca totul este o minciuna grosolana in actiunea de partaj succesoral pe care Tanta ti-a impus-o si tu ai acceptat-o orbeste. Nu te mai lasa calcat in picioare de Tanta. Nu-i mai da voie sa se amestece in relatiile noastre succesorale, dupa cum ea nu trebuie sa-ti permita tie sa te amesteci in relatiile succesorale cu fratii si surorile ei.


Raspunde afirmativ in instanta solicitarii mele de a stinge litigiul, recunoscând deschis intregul adevar cu privire la partajare. Este in primul rând spre binele tau. Daca continui sa te supui mereu vointei Tantei, vei pierde valoric tot ce ai primit in plus fata de mine. Nu o spun eu. O spun documentele, o spun calculele matematice.


In incheiere, pentru Tanta si pentru tine, Aurele, sa zaboviti cât mai mult asupra urmatoarelor adevaruri: „Nemultumitului i se ia darul“, „La placinte inainte, la razboi inapoi“, „In viata totul se plateste, inclusiv prostia“, „Unde-i lege, nu-i tocmeala“, „Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti“ s.a.


Al vostru cumnat si frate care va vrea binele, Ion

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS