12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopiii sinistrati, in pericol de imbolnavire

Copiii sinistrati, in pericol de imbolnavire

Organizatia „Salvati Copiii România“ continua programul de sprijinire a victimelor inundatiilor, urmarind cu prioritate ajutorarea de urgenta a celor peste 3.500 de copii, provenind din familiile sinistrate din judetele Dolj, Calarasi si Caras-Severin.


Organizatia „Salvati Copiii“ va trimite in România un expert in situatii de urgenta, pentru a evalua situatia copiilor din zonele grav afectate de ape si a solicitat Ministerului Educatiei si Cercetarii cazarea de urgenta a copiilor din familiile sinistrate aflate in tabara din Rast. „Organizatia «Salvati Copiii România» continua programul de sprijinire a victimelor inundatiilor, urmarind cu prioritate ajutorarea de urgenta a celor peste 3.500 de copii, provenind din familiile sinistrate din judetele Dolj, Calarasi si Caras-Severin. Organizatia acorda, pentru inceput, asistenta in valoare de 40.000 de euro, printr-un program care se desfasoara pe parcursul a cel putin trei luni si care consta in actiuni multiple de interventie umanitara“, a mentionat Georgiana Dragu, coordonator comunicare in cadrul organizatiei.


„Salvati Copiii“ a acordat intr-o prima etapa ajutoare constând in apa minerala, alimente si produse igienico-sanitare victimelor inundatiilor cazate in taberele special amenajate.


Copiii locuiesc in conditii improprii


Ca urmare a interventiei realizate cu ajutorul reprezentantilor filialei organizatiei din judetul Dolj, „Salvati Copiii“ a identificat numeroase probleme cu care se confrunta copiii din localitatea doljeana Rast. Lipsa conditiilor elementare de igiena, apa potabila, toalete, cazarea in vecinatatea zonelor afectate de inundatii si asistenta medicala precara pun in pericol sanatatea tuturor celor fortati de imprejurari sa accepte sa locuiasca in corturi. „Cei mai vulnerabili dintre sinistrati sunt insa copiii. De aceea am solicitat Ministerului Educatiei si Cercetarii luarea unor masuri de urgenta pentru cazarea temporara a copiilor din familiile sinistrate in internatele unitatilor de invatamânt aflate in judetul Dolj. Organizatia recomanda cazarea acestor micuti, pe o perioada limitata, pâna in momentul asigurarii unor conditii optime de viata in taberele amenajate pentru victimele inundatiilor. In plus, ne vom preocupa si de asigurarea rechizitelor necesare pentru facilitarea integrarii copiilor in cadrul unitatilor scolare“, a adaugat Georgiana Dragu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS