12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMiresele isi dau intâlnire la Universitate

Miresele isi dau intâlnire la Universitate

Organizarea unei nunti, de la alegerea restaurantului si a meniului, pâna la achizitionarea tinutelor si accesoriilor pentru miri si amenajarea salii, da uneori dureri de cap viitorilor insuratei, cu atât mai mult cu cât, in unele cazuri, intervine si tracul de dinaintea evenimentului.


Pentru a-i scapa pe cei care se gândesc sa se casatoreasca in cel mai scurt timp de alergatura premergatoare nuntii, Camera de Comert si Industrie (CCI) „Oltenia“ a lansat ieri prima editie a manifestarii expozitionale „Expomariage Craiova 2006“. Si pentru ca imediat dupa Saptamâna Pastelui incepe sezonul nuntilor, evenimentul se desfasoara, in perioada 26-30 aprilie, in holul central al Universitatii din Craiova. „Camera de Comert si Industrie si-a propus sa organizeze un astfel de eveniment ca un experiment absolut necesar atât pentru producatori si pentru organizatorii de nunti, cât si pentru cei ce doresc sa se casatoreasca“, a declarat Gheorghe Albu, presedintele CCI „Oltenia“.


Expomariage a adunat 14 societati comerciale


La eveniment participa aproximativ 14 societati comerciale cu o gama variata de produse: de la imbracaminte la invitatii de nunta, decoratiuni, ornamente si servicii specifice. „Era nevoie de un astfel de produs pe piata. Oamenii sunt foarte ocupati si nu mai au timp sa alerge dintr-o parte in alta pentru a contracta diverse servicii“, a declarat Mariana Plasa, sef serviciu la restaurantul Mercur. Expozitiei Expomariage ii lipseste totusi ceva. „Singurul lucru care-i lipseste este oferta firmelor de turism pentru petrecerea lunii de miere. Sunt insa incântata ca se organizeaza un astfel de eveniment si in Craiova. Anul trecut am fost in Timisoara la un eveniment asemanator“, a spus Marilena Moldovan, o viitoare mireasa.


„S-a cam uitat de nunta traditionala“


La Expomariage, vizitatorii au putut afla ca o rochie de mireasa costa intre 450 si 1.500 RON, invitatiile de nunta, intre 1,5 si 3 RON, iar meniul, peste 75 RON/persoana. In ceea ce priveste costul aranjamentelor de sala, acesta variaza in functie de gustul clientilor. Husele pentru scaune, de exemplu, valoreaza intre 2,5 si 5 RON/bucata. Potrivit spuselor Mihaelei Clenciu, managerul firmei Le Baron, decorul nu inseamna insa numai huse, ci include aranjamentele florale din restaurant, de pe mese, din biserica. „O tendinta a craiovenilor este achizitionarea de marturii, mici cadouri pe care mirii le ofera invitatilor“, a declarat Mihaela Taca, managerul firmei Michael’s Decor, specializata in aranjamente de nunti. Costul acestora variaza intre 1,5 si 7 lei.


La acestea se adauga pretul aranjamentelor florale (intre 1,5 si 3.500 RON, in functie de flori si de marimea buchetelor) si al fotografiilor si filmarilor (minimum 1.000 RON).


Cu toate ca oferta serviciilor pentru nunti e variata, craiovenii nu ar trebui insa sa uite de obiceiurile specifice tarii si zonei. „S-a cam uitat de nunta traditionala. Craiovenii ar trebui insa sa stie ca poti sa faci o nunta supereleganta, in al carei meniu sa incluzi si sarmale“, a spus Mihaela Radoi, managerul firmei Ceremonia, care ofera diverse servicii pentru nunta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS