13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMedalii de aur pentru elevii craioveni

Medalii de aur pentru elevii craioveni

Rezultatele obtinute de elevii craioveni la Olimpiada nationala de matematica de la Iasi i-au determinat pe membrii comisiei de jurizare sa sustina ca judetul Dolj detine anul acesta recordul la premii si medalii. „Lotul olimpic largit la nationala de matematica a fost compus din 20 de elevi. 15 tineri au fost de la Colegiul National «Carol I», patru de la Colegiul National «Fratii Buzesti» si un elev de la Colegiul National «Stefan Velovan» din Craiova.


Dintre participantii de la «Carol I», sase tineri s-au intors acasa cu medalii de aur, patru au obtinut medalii de argint si patru medalii de bronz. Performanta elevilor a fost recunoscuta si de membrii juriului, care au mentionat faptul ca Doljul a intrecut la aceasta olimpiada pâna si Bucurestiul, iar Colegiul «Carol I» a fost declarat ca fiind scoala cu cele mai bune rezultate“, a spus Nicolae Talau, unul dintre profesorii care au insotit lotul de matematicieni. De asemenea, potrivit acestuia, doi dintre câstigatorii nationalei de matematica au obtinut premiul I cu un punctaj maxim. Elevii au fost premiati de reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii cu diplome de excelenta, bani si carti de specialitate.


Aur si pentru „Fratii Buzesti“


Alt „campion“ al olimpiadei de matematica de la Iasi, care s-a intors acasa medaliat cu aur, a fost Bianca Teodora Iordache, eleva in clasa a VII-a la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova. Asemenea colegilor sai mai mari, Bianca a facut parte din lotul olimpic al nationalei de matematica si a fost singura eleva medaliata cu aur la clasa a VII-a.


Potrivit dascalilor care i-au insotit pe elevi la nationala, inainte de Iasi, Bianca Teodora Iordache a participat la un concurs interjudetean de matematica, la Focsani, unde, din sutele de elevi inscrisi in competitia „stiintelor exacte“, din 22 de judete, tânara craioveanca a obtinut „Marele Premiu“ la sectiunea gimnaziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS