17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Copiii institutionalizati isi vor petrece Pastele in familii


O parte din copiii aflati in Centrul de Plasament Novaci isi vor petrece Pastele impreuna cu propriile familii sau cu cele ale angajatilor institutiei ori ale localnicilor. In Centrul de Plasament de la Novaci se afla 38 de copii, cu vârste cuprinse intre trei si 19 ani. 20 dintre acestia necesita o ingrijire speciala, pentru ca sufera de anumite afectiuni, si nu vor putea parasi centrul. „Copiii de la Centrul de Plasament merg la scoala si au prieteni din localitate, unde vor merge sa-si petreaca sarbatorile, iar angajatii au si ei anumite afinitati pentru copii, pe care ii vor lua de Paste in casele lor“, a spus o asistenta din cadrul Centrului de Plasament Novaci. Consiliul Judetean Gorj a oferit ieri cadouri pentru tinerii proveniti de la Casa de Copii din Târgu Jiu, care au iesit din grija statului, acestia fiind cazati in caminul Liceului nr. 3 din municipiu. Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, a participat la impartirea celor 80 de pachete cu alimente. (A.I.)


Spor de dispozitiv pentru functionarii CJ Dolj


Angajatii Consiliului Judetean (CJ) Dolj ar putea beneficia de spor de dispozitiv, incepând de luna viitoare. Cresterea indemnizatiei lunare va avea loc in cazul in care consilierii judeteni isi vor da acordul, in cadrul sedintei din 26 aprilie. Problema a mai fost adusa in atentia consilierilor si la inceputul acestui an, insa a fost respinsa. Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a precizat ca proiectul nu a fost adoptat atunci deoarece consilierii au cerut o clarificare a definitiei de spor de dispozitiv. „Asa cum angajatii din primarie si prefectura beneficiaza de spor, nu vad de ce functionarii din cadrul CJ nu ar avea dreptul. Legea ne permite sa le acordam sumele respective, iar daca ne spune cineva ca nu e legal sa vina cu argumente“, a declarat Prioteasa. (R.M.)


Liderii arestati ai minerilor primesc cadouri dupa sarbatori


Liderii ortacilor din Valea Jiului care se afla in inchisoare, unde isi ispasesc pedepsele pentru mineriade, vor primi cadouri dupa Paste. „Noul regulament care este acum in vigoare nu ne permite deocamdata sa alocam fondurile necesare acestor actiuni. Pe colegii nostri aflati acum la Bârcea Mica, dar si pe Miron Cozma ii vom vizita dupa sarbatori, atunci când le vom duce si pachetele cu ceea ce au nevoie“, a spus Zoltan Lacatas, presedintele LSMVJ. Vasile Lupu, Dorin Lois si Ionel Ciontu, care sunt incarcerati la Bârcea Mica, la fel ca si Miron Cozma, nu au mai primit ajutoare de luna trecuta, când vechiul contract colectiv de munca a fost modificat si tot de atunci a intrat in vigoare si un nou regulament, dar liderii minerilor din Valea Jiului spun ca aceste actiuni se vor face numai prin intermediul sindicatelor afiliate LSMVJ, imediat ce va fi semnat un protocol in acest sens. (D.M.)


Amendati inainte de Paste


Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj au aplicat amenzi de peste 106 milioane de lei vechi in patru zile. Au fost verificate brutariile, cofetariile, halele de carne si magazinele alimentare. In timpul celor 40 de controale, au fost amendati zece agenti economici din orasele Motru, Târgu Jiu, Rovinari, Ticleni si Novaci. Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate comerciantilor din municipiul Târgu Jiu, unde patru agenti economici nu au respectat normele de comercializare si depozitare a produselor din carne. In ultimele doua saptamâni, potrivit directorului Ion Iliuta, inspectorii DSV Gorj au aplicat amenzi a caror valoare depaseste suma de 220 de milioane de lei vechi. (M.F.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU