19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjReprezentantii guvernului, in zonele afectate de alunecari

Reprezentantii guvernului, in zonele afectate de alunecari

O echipa guvernamentala va vizita zonele afectate de alunecarile de teren din judetul Gorj. Prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat, a precizat ca, in urma solicitarilor, s-a luat masura formarii unui grup de lucru pentru a constata cele intâmplate in judetul Gorj. Potrivit prefectului, reprezentantii guvernului vor merge in localitatile Rosia de Amaradia, Bustuchin, Matasari si Motru.


Pentru persoanele din Rosia de Amaradia, Bustuchin si Albeni, guvernul a pus la dispozitie 25 de constructii usoare pentru cazarea pe o durata determinata. Toate cele zece case modulare repartizate autoritatilor locale din comuna Bustuchin au fost amplasate si racordate la energie electrica, putând fi locuite. Dintre cele zece constructii oferite Primariei Rosia de Amaradia, doar doua sunt pregatite pentru a fi locuite, iar cele cinci case modulare care au ajuns la Albeni se afla in curtea primariei.


Potrivit informatiilor furnizate de conducerea prefecturii, 125 de case din 19 localitati din Gorj sunt grav afectate de alunecarile de teren, iar 14 familii au fost evacuate, in timp ce alte 230 de case sunt usor avariate. Cele mai afectate localitati sunt Rosia de Amaradia, cu 47 de case grav afectate, si Bustuchin, unde 11 case nu mai pot fi locuite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS