22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFurnicar in pietele din Târgu Jiu

Furnicar in pietele din Târgu Jiu

Aglomeratie si circulatie infernala, ieri, in municipiul Târgu Jiu. Pietele au fost arhipline, iar pe strazi s-a circulat bara la bara. Cel mai aglomerat loc a fost Piata Centrala, care arata ca un adevarat furnicar. Oamenii veniti la cumparaturi se calcau in picioare, fiecare facându-si cu greu loc spre mesele cu marfa. Vânzarile au atins un nivel record, care se va mai inregistra doar de Craciun.


Si la hipermarketul din oras se dadea o adevarata bataie pe cumparaturi. La standuri era o imbulzeala de nedescris, iar la casa se formasera cozi la care trebuia sa astepti zeci de minute.


Agentii de circulatie au fost prezenti in toate intersectiile importante ale orasului, dar si asa circulatia s-a desfasurat cu greutate, din cauza numarului mare de masini aflate in trafic. Tamponarile nu au lipsit, numarul lor fiind de doua ori mai mare decât intr-o zi normala.


Ciobanii se plâng de vânzarile slabe la miei


Aglomeratie mare a fost ieri si in Târgul Litovoi, in zona destinata sacrificarii si comercializarii mieilor. Ciobanii veniti din toate zonele judetului au scos la vânzare mii de miei. Kilogramul de carne de miel se vindea cu 12-13 lei noi, iar in viu cu sase-sapte lei. Mielul ales de cumparator era sacrificat pe loc.


Ciobanii se plâng ca vânzarile au scazut fata de alti ani. „Vânzarile au mers foarte slab. Astazi am vândut 20 de miei. Nu se mai vinde ca in alti ani. Am 200 de miei scosi la vânzare, dar nu pot sa-i vând“, a spus Ilie Ionescu, de 68 de ani, cioban din Novaci. Acesta se plânge ca nu va scoate nici macar banii cheltuiti cu cresterea mieilor: „Am acum 300 de oi, dar am avut si 700-800. Erau alte timpuri atunci. Am cheltuit 100 de milioane numai pentru mâncare si nu cred ca o sa scot 50 de milioane din vânzarea mieilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS