22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdapost pentru tinerii institutionalizati din Dolj

Adapost pentru tinerii institutionalizati din Dolj

Tinerii institutionalizati care implinesc 18 ani si sunt obligati sa plece din centrele de plasament din Dolj vor avea un adapost, incepând din acest an.


Amenajarea adapostului pentru tinerii doljeni care parasesc centrele de plasament va costa 1,634 de miliarde, 90% din suma fiind suportata de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, iar diferenta de 10% de Consiliul Judetean (CJ) Dolj.


Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj a prezentat Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei un proiect care viza amenajarea unui adapost pentru tinerii din centrele de plasament care implinesc 18 ani si care, din lipsa unei locuinte, ajungeau de cele mai multe ori pe strazi. Proiectul a fost aprobat si a primit finantare din partea Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare prin Directia Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si din partea CJ Dolj.


12 tineri vor fi gazduiti doi ani


„Derularea proiectului este necesara, intrucât in judetul Dolj, tinerii care nu mai sunt institutionalizati din cauza depasirii limitei de vârsta nu au alta alternativa, existând riscul de a ajunge in strada. Locatia in care va fi amenajat acest adapost este parterul si etajul din cladirea caminului-internat al fostului Centru de Plasament nr. 9, imobil proprietate publica a judetului Dolj. Prin acest serviciu se urmareste asigurarea gazduirii, pe o perioada de maximum doi ani, a 12 tineri pâna in momentul integrarii lor in comunitate, dar si consiliere si suport in vederea gasirii unui loc de munca“, a declarat Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj.


Reprezentanti ai DGASPC Dolj, ai CJ Dolj, dar si ai prefecturii, Directiei Muncii si Solidaritatii Sociale, Agentiei Judetene pentru Ocuparea fortei de Munca, Inspectoratului Scolar Judetean, Primariei Craiova si ai organizatiilor neguvernamentale au vizitat ieri centrul „Serviciul de sprijin pentru tinerii care parasesc centrele de plasament“ si au oferit solutii pentru integrarea copiilor institutionalizati in comunitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS