14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCartierele marginase au ajuns lada de gunoi

Cartierele marginase au ajuns lada de gunoi

Desi actiunea „Luna curateniei“ desfasurata de municipalitatea craioveana se apropie de sfârsit, mai sunt multe zone pline de gunoaie, in special cartierele marginase ale orasului.


Mult trâmbita luna a curateniei pare sa nu ii intereseze pe multi locuitori ai municipiului, mai ales pe cei din cartierele marginase. Zone precum strada Râului sau cartierul Bariera Vâlcii sunt cotropite de gunoaiele aruncate la intâmplare de cei care locuiesc aici.


In Bariera Vâlcii, la capatul strazii Aleea IV Primaverii, in imediata vecinatate a gardului Termocentralei Craiova 2, pe o suprafata de aproximativ 150 de metri patrati, movilite de gunoi zac nestingherite. Moloz, sparturi de tigle sparte, sticle, damigene, bidoane de plastic sparte, PET-uri, masti de autoturisme, haine, caiere de lâna, tot ce au avut de aruncat localnicii din case, au „infrumusetat“ din plin zona. „Noaptea, când nu mai trece nimeni pe strada, vin cu carute, cu carucioare si arunca gunoiul aici“, a spus Marin Dobrogeanu, locuitor pe strada Aleea IV Primaverii.


Gunoi aruncat de persoane care nu au contract cu Salubritatea


Peisajul este completat de doua tevi ruginite care, dupa spusele celor care locuiesc in zona, apartin Termocentralei. „Din pacate, tevile sunt prea lungi si prea grele pentru a putea fi ridicate in carute. Asta este motivul pentru care ele inca se afla aici“, a mai spus Dobrogeanu. Dupa spusele acestuia si ale vecinilor, gunoiul este aruncat lânga casele lor de cei care nu au contract cu Serviciul de Salubritate. „Cei care nu au contract cu Salubritatea si deci nu are cine sa le ia gunoiul, prefera sa-l arunce aici. Daca i-am intrebat de ce aduc aici toate mizeriile au spus ca de ce ne intereseaza pe noi, ca nu suntem sefii strazii“, a spus si sotia lui Dobrogeanu.


O situatie mai grava se inregistreaza pe toata lungimea strazii Râului. Pe lânga faptul ca binecunoscutul canal colector este o adevarata sursa de infectie, acesta a devenit si ghena pentru cei care locuiesc in zona, si nu numai. Gunoaiele aruncate risca sa colmateze in curând canalul si, de parca acest lucru nu era de ajuns, in zona in care se ingusteaza strada au inceput sa apara mormane de gunoi. Zilnic, deseurile menajere sunt aprinse, degajând astfel un fum dens si inecacios.


Amenda pentru cei care nu au contract cu Salubritatea


Luna curateniei, actiune demarata in jurul datei de 20 martie, se va incheia, potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, la sfârsitul acestei saptamâni. „Vom mai aduna gunoaiele pâna duminica- luni. De marti, nu o vom mai face decât la cerere si contra cost. Vom continua sa ridicam gunoiul de la rampele de gunoi. Oamenii au avut la dispozitie o luna sa taie copacii, sa adune de prin gospodarie tot ce este de aruncat“, a precizat viceprimarul Nedelescu. In ceea ce priveste cartierele in care mai exista gunoi, Nedelescu a spus: „Noi continuam sa facem curatenie. Astazi am intrat in Craiovita, cu cei 50 de oameni pe care ii avem. Situatia de pe Râului si din Bariera imi este cunoscuta. Stiu ca gunoiul de lânga termocentrala este pe proprietate privata si noi nu le curatam oamenilor proprietatea. In ceea ce-i priveste pe cei care nu au contract cu Salubritatea, cu angajati acestui serviciu si cu Politia Comunitara vom incerca sa-i depistam si vom aplica amenzi. Acest contract este obligatoriu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS