17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIonut Dolanescu tânjeste dupa „Folclorul contraataca“

Ionut Dolanescu tânjeste dupa „Folclorul contraataca“

Dupa ce emisiunea pe care o prezenta alaturi de Andreea Banica la Antena 1 „Folclorul contraataca“ a fost scoasa din grila de programe, Ionut Dolanescu a decis sa se dedice muzicii. Dupa Paste va scoate un nou album, iar de curând Grigore Vieru i-a compus o piesa care nu se incadreaza in registrul muzicii populare.


Invitat de Grigore Vieru sa participe la spectacolul dedicat Zilei Basarabiei si Bucovinei, Ionut Dolanescu a dovedit ca poate aborda si alte genuri muzicale. Poetul basarabean a compus special pentru el o piesa care se inscrie in registrul muzicii usoare. „Inca nu-i prea târziu“ a fost cântata in prima audite pe scena Teatrului National „Marin Sorescu“. De fapt, studiile il recomanda pe Ionut Dolanescu ca pe un artist capabil sa interpreteze mai multe genuri muzicale.


A absolvit Conservatorul din Bucuresti in anul 1996, la sectia Teologie muzicala, specializarea muzica bizantina, iar dupa terminarea facultatii, Ionut s-a inscris la studii de master, pe care le-a terminat cu brio. Timp de doi ani (intre 2001 si 2003), artistul a studiat canto clasic la Paris, la Conservatorul „Serghei Rahmaninov“, unde i-a avut ca profesori pe soprana Viorica Cortez si pe maestrul Corneliu Fanateanu. Asa ca nu este de mirare ca anul trecut Ionut Dolanescu a lansat in Statele Unite ale Americii un material discografic care contine 11 piese incadrate stilului de muzica pop. Compozitia pieselor a fost semnata de Nicolae Caragia. Cu toate acestea, artistul nu renunta la prima sa dragoste, muzica populara, si drept dovada dupa Paste va lansa un nou album.


A refuzat sa participe la „Dansez pentru tine“


„Nu am stabilit inca un titlu pentru album, dar stiu ca va contine 14 piese. Acesta este cel de-al optulea CD pe care il inregistrez alaturi de Ansamblul «Lautarii» din Chisinau, sub conducerea maestrului Nicolae Botgros“, a afirmat interpretul. Acesta nu stie inca data exacta a lansarii albumului intrucât este foarte atent cu munca sa. „Inregistrez o melodie de câte ori este nevoie pâna cred eu ca suna impecabil“, a precizat acesta.


In ceea ce priveste cariera sa in domeniul televiziunii, se pare ca nu-l vom vedea in curând pe micile ecrane. „Am primit o propunere din partea Trustului Media Pro sa particip la un casting pentru «Dansez pentru tine», dar am preferat s-o refuz. Deocamdata, sunt implicat in mai multe proiecte muzicale“, a precizat artistul. Ionut Dolanescu nu ar fi refuzat insa daca i s-ar fi propus o emisiune in genul celei pe care o prezenta alaturi de Andreea Banica. „«Folclorul contraataca» era o emisiune care avea de toate, nu inteleg de ce Antena 1 a decis s-o scoata din grila de programe. Ar fi putut dura pe parcursul mai multor sezoane, ca emisiunea Andreei Marin «Surprize surprize»“, a declarat artistul.


Si-a inceput cariera la noua ani!


Cine nu-l cunoaste pe Ionut Dolanescu, fiul lui Ion Dolanescu si al Mariei Ciobanu? Ionut s-a nascut pe 26 februarie 1972 si afirma despre sine ca a inceput sa cânte inca din copilarie. La noua ani a avut primul sau concert alaturi de mama si de tatal sau unde a facut senzatie. In timpul liber ii place sa se relaxeze la munte alaturi de familia sa. Ionut s-a casatorit in anul 1997 la Las Vegas cu Maria. Pentru ca sotia sa era mai mare decât el cu patru ani si avea o fetita dintr-o casatorie anterioara, Ion Dolanescu nu a fost niciodata de acord cu casatoria fiului sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS