21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAvatarii se intorc acasa

Avatarii se intorc acasa

Rockerii din Banie, si nu numai, au avut marti seara un motiv pentru a se reuni in vechiul club YES din Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, la un concert Avatar, sustinut o data cu finalizarea lucrului la cel mai nou produs discografic al trupei.


Formatia de olteni, bine cunoscuta atât intre trupele de underground din tara, cât si din strainatate, a prezentat, in premiera pentru Banie, cele cinci piese de pe noul lor EP. Cu doua ore inainte de concert, rockerii olteni au luat cu asalt Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, in asteptarea membrilor formatiei Avatar, care se intorc acasa dupa un an plin de realizari, una dintre acestea fiind noul material mult asteptat de fani.


In deschiderea concertului, publicul craiovean a fost incalzit de o trupa de tineri din Constanta, „Protest Urban“. Constantenii, care adopta un stil la fel de agresiv ca al mult mai cunoscutilor „avatari“, au avut un mare succes la publicul din Banie. Stilul acestora, hardcore metal, nu este la prima aparitie in România, el fiind abordat de multe alte trupe.


Pentru inceput, pretul biletelor la spectacol a fost stabilit la doar 3 RON, insa pâna la inceperea spectacolului, membrii trupei Avatar au realizat ca au foarte multi prieteni si au renuntat la bilete.


Piesa de rezistenta – „Dying Bachus“


Acest concert este primul dintr-o lista lunga de astfel de evenimente care vor avea loc periodic in Craiova. Membrii formatiei Avatar sustin trupele tinere care vin din urma si care au avut tot timpul ceva de spus in muzica „underground“ si aduc mereu ceva nou.


„Nu trebuie sa renuntam nici noi la lupta, insa trebuie sa facem loc si tinerilor care ne urmeaza. Acestia aduc noi influente in muzica rock si trebuie ajutati“, a spus Marius Popeanga, solistul vocal al trupei Avatar, prezentându-i pe mult mai tinerii constanteni de la Protest Urban despre care a spus „ca ne-au facut o deschidere nemaipomenita“.


Pe lânga cele cinci piese noi, „avatarii“ au cântat si piese bine cunoscute de public, piese imprimate pe albumele precedente (Holy Infection, The Alchemist, sau promoul Cyclops) si care i-au facut cunoscuti si apreciati in lumea undergroundului atât in tara, cât si in strainatate.


Una dintre cele mai apreciate piese fiind piesa „Dying Bachus“ de pe noul material, care insa avea si un mesaj nu prea placut pentru cei care sunt „inruditi“ cu paharul. In concert, formatia Avatar a mai interpretat, spre deliciul publicului, si câteva coveruri dupa piesele formatiei nordice „In Flames“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU