10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBucovatul lâncezeste in mizerie

Bucovatul lâncezeste in mizerie

Edilul-sef Constantin Vasile a fost amendat ieri de comisarii Garzii de Mediu, deoarece, pe cursurile de apa, la marginea padurii si chiar lânga primarie localnicii depoziteaza gunoaiele. Primaria Bucovat nu are contract de salubrizare, desi se afla la o aruncatura de bat de Craiova.


Comisarii Garzii de Mediu Dolj au demarat ieri controalele la primariile din judet, pentru a vedea daca acestea se ocupa de curatenia de primavara. Localitatea vizata a fost Bucovat, aflata la câtiva kilometri de Craiova. Inca de la intrarea in comuna, comisarii au descoperit un punct de depozitare a deseurilor. Locatia: la doi metri de noul sediu al primariei din localitate. Mormane de resturi menajere si sticle goale ardeau sub supravegherea primarului Constantin Vasile. Acesta le-a declarat comisarilor ca igieniza zona, având in vedere ca aici se va muta sediul administratiei locale. „Sunt primar din 2004 si abia acum am primit sediu pentru primarie. Facem igienizari pentru a ne muta. In vechea locatie stateam cu broastele si cu serpii“, a spus primarul. Dupa cum a spus edilul-sef al localitatii, noul sediu al Primariei Bucovat se afla la etajul unui imobil la al carui parter functioneaza o cârciuma.


Comisarii vâlceni, dezamagiti de curatenie


Luat la intrebari de comisari, primarul a avut scuze diverse: a facut demersuri pentru aprobarea locatiei unei gropi de gunoi, dar Sanepidul nu a fost de acord, a vorbit la primaria craioveana pentru incheierea unui contract cu salubritatea etc.


In timpul controlului, au fost depistate si alte locatii neautorizate de depozitare a gunoaielor: la marginea unei vai si pe un curs de apa. Traseul a inclus si o vizita la KIRA GROUP, fabrica de confectii a lui Samir Sprinceana, unde comisarii au fost intâmpinati de portar. Omologii din Vâlcea de la comisariatul regional au observat deseuri de materiale de constructii lânga poarta fabricii si s-au sesizat. Dialogul cu portarul a decurs in felul urmator: „Buna ziua, sunt comisarul… , as vrea sa vorbesc cu patronul firmei!“ / „E arestat…“ / „Atunci cu directorul!“ / „E arestata… toata conducerea e arestata“ / „Si nu mai e nimeni pe aici?“ / „Numai eu. Au inchis fabrica si au plecat toti acasa pentru ca, oricum, nu-i mai platea nimeni“. La finalul controlului la Bucovat, comisarii vâlceni s-au aratat dezamagiti de curatenia din prima localitate doljeana controlata.


„Autoritatea locala nu se implica in problemele de salubrizare asa cum are obligatia prin lege. Am gasit deseuri abandonate in zona locuibila si pe cursurile de apa. De aici si necazurile când vine viitura. Eu nu am intâlnit in Vâlcea ce am vazut la Bucovat. Ma mira cum nu s-a incheiat nici un contract cu un operator de salubritate, având in vedere ca localitatea se afla la doar câtiva kilometri de Craiova“, a declarat Ion Visalon, comisar-sef la Garda de Mediu Vâlcea. Pentru mizeria din localitate, primarul Constantin Vasile a primit o amenda de cinci milioane de lei vechi.


Nu acelasi lucru se poate spune si despre localitatea Terpezita, unde conducerea primariei a primit doar un avertisment. Actiunile Garzii de Mediu vor continua si in zilele urmatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS