15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRetelele de utilitati trebuie modernizate

Retelele de utilitati trebuie modernizate

Primaria Craiova le cere furnizorilor de utilitati sa isi modernizeze retelele, pâna in 2007, in zona bulevardul Nicolae Titulescu – Calea Severinului. De la acea data nu vor mai avea voie sa faca interventii pentru a nu distruge covorul asfaltic.


Furnizorii de utilitati sunt fortati de Primaria Craiova sa investeasca, in acest an, sume considerabile pentru a-si reabilita retelele pe care le administreaza. Autoritatile locale au luat aceasta decizie pentru ca vor sa demareze o ampla lucrare de modernizare a bulevardului Nicolae Titulescu si a Caii Severinului, la inceputul lui 2007. Incercând sa nu repete situatiile când erau facute investitii in asfaltare, dupa care strazile erau sparte, alesii locali au decis sa stea de vorba cu furnizorii de utilitati. La discutiile de joi au participat reprezentanti ai Regiei Autonome de Apa, Regiei Autonome de Termoficare, SC Electrica SA, Distrigaz Sud, Regiei Autonome de Transport si Romtelecom.


„Le-am spus clar ca nu mai vrem sa vedem gauri in asfalt dupa ce vom amenaja toata zona. Din cauza asta trebuie sa faca investitii in zona Valea Vlaicii – Marlorex in acest an. Am incheiat chiar procese-verbale pe care i-am pus sa le semneze sa nu spuna pe urma ca nu au stiut. I-am anuntat cu aproximativ un an inainte ca sa nu motiveze ca nu au avut timp sa faca investitii“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Pentru a-si duce la bun sfârsit planul de modernizare a bulevardului, vor fi folositi bani din imprumutul de 700 de miliarde de lei contractat de primarie la BRD Groupe Societe Generale.


Sute de parcari fara plata


Planul de modernizare presupune in primul rând turnarea covorului asfaltic, dar si amenajarea de parcari… fara plata. Reprezentantii primariei inca nu stiu care va fi numarul exact, aproximându-l la câteva sute, deoarece Directia Tehnic, Investitii si Gospodarire Comunala abia a pus la punct tema de proiectare. Pentru a amenaja parcarile, constructorul va trebui sa taie mai multi pomi, dar sa foloseasca si o parte din trotuar. In proiect mai este inclusa si amenajarea de alveole pentru stationarea autobuzelor in vederea fluidizarii traficului.


Fara interventii in urmatorii patru ani


In cazul in care nu vor face modernizari in acest an, furnizorii de utilitati vor fi obligati sa nu mai intervina in zona timp de patru ani. Daca nu respecta termenul dat de primarie si intervin dupa turnarea covorului asfaltic, va trebui sa asfalteze, pe lânga portiunea pe care au distrus-o, zona dimprejur, pentru a nu aparea nici o denivelare. „Pâna acum astupau acolo unde lucrau si erau tot felul de suisuri si coborâsuri. Nu le va mai conveni insa, pentru ca va trebui sa investeasca bani pentru intregul covor asfaltic“, a concluzionat Nedelescu.


Vestea nu a fost primita prea bine de reprezentantii institutiilor vizate de primarie, acestia nestiind ce vor face daca va trebui sa intervina din 2007 in zona bulevardul Nicolae Titulescu – Calea Severinului.


„Noi nu avem prevazuta nici o investitie in acest an in zona Valea Vlaicii – Marlorex. Lucrarile la liniile electrice subterane ar afecta insa strada, pentru ca ar trebui sa o spargem. Nu stiu insa ce vom face in situatia asta“, a precizat Nicolae Calangiu, seful Compartimentului investitii din cadrul SC Electrica Oltenia.


Directorul Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache, sustine insa ca in bugetul regiei pe anul in curs a fost prinsa o suma de 600 de milioane de lei pentru reabilitarea tevilor din acea zona. Acesta a mai spus ca nu stie insa ce se va intâmpla daca in urmatorii patru ani va mai fi nevoie de interventii.


In ceea ce priveste reabilitarea liniei de tramvai, Virgil Boboc, directorul Regiei de Transport Craiova, afirma ca are nevoie de zece miliarde de lei. „Din 2007 o sa fie dificil, deoarece pot aparea probleme la linia de tramvai“, a incheiat Boboc.


Nici directorul SC Distrigaz Sud, Petre Ciocanescu, nu stia cu exactitate ce se va intâmpla in anii viitori daca va fi nevoie de o interventie la tevile de gaze. „In acest an ne-am propus sa facem ceva investitii de la Universitate, dar nu pâna la Marlorex. Primaria trebuie insa sa ne puna la dispozitie un plan mai amanuntit al zonei pe care ar vrea sa o modernizeze si apoi vom putea discuta daca avem bani pentru toata zona sau nu“, a spus acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU