23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii se tem de aderarea la UE

Craiovenii se tem de aderarea la UE

Conform unui sondaj Gallup publicat miercuri, cei mai multi români cred ca, in comparatie cu anul trecut, situatia economiei românesti e mai proasta. Aproximativ 80% din populatia urbana cu educatie medie si superioara este de parere ca somajul, coruptia, nivelul taxelor si impozitelor, pretul utilitatilor publice sunt cele mai importante probleme economice cu care se confrunta tara. Deprecierea economiei a fost resimtita si de craioveni. Astfel, scumpirile repetate si veniturile mici sunt numai câteva dintre problemele care-i ingrijoreaza pe craioveni. In plus, desi se spune ca speranta moare ultima, majoritatea craiovenilor asteapta cu inima strânsa aderarea la UE, dupa cum a reiesit din discutiile purtate de reporterii GdS cu oamenii simpli de pe strada. Exista insa si persoane care se asteapta la o imbunatatire a vietii dupa 2007. Conform Gallup, dupa aderare, majoritatea populatiei se asteapta la o imbunatatire a calitatii produselor, dar se teme de o crestere a taxelor si impozitelor.


Constantin Deicaru, 68 de ani: „O ducem destul de rau. Intretinerea e tot mai scumpa, pensiile sunt cum sunt… Nu cred ca o vom duce mai bine dupa ce vom intra in UE, asta in cazul in care intram“.


Ion Popescu, 69 de ani: „O ducem mai rau decât anul trecut. O data cu aderarea la UE va fi si mai rau. Am vazut si noi ce s-a intâmplat in Ungaria dupa aderare, au venit la noi sa cumpere zahar, ulei“.


Stefan Obaciu, 57 de ani: „Cu inflatia asta, e mai rau. Nu o s-o ducem mai bine o data cu aderarea la UE. Poate se va imbunatati insa calitatea muncii si a serviciilor prestate. Dar daca nu suntem noi seriosi, ce sa ne faca Europa? Ne confruntam cu lipsa de seriozitate, cu birocratia“.


Alexandru Obaciu, 26 de ani: „Situatia economica e aproape la fel ca anul trecut. Pe tineri ii dezavantajeaza in primul rând lipsa de experienta“.


Elena Burchesin, 75 de ani: „E mai rau decât anul trecut. Preturile au crescut, pensiile stau pe loc. Agricultura e la pamânt. Nu va fi mai bine dupa aderare“.


Florica Lungu, 61 de ani: „Pentru noi cei saraci tot rau va fi. Pentru tineri va fi mai bine pentru ca au alt orizont. Atunci vom fi considerati toti la fel (ca europeni), sau cel putin asa speram, si vor avea mai multe sanse“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII