23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsfaltarea -impiedicata de canalizare

Asfaltarea -impiedicata de canalizare

Pentru prima data in istoria orasului, reprezentantii Primariei Petrosani au decis sa asfalteze strazile din Colonie, iar când sa se apuce de treaba spun ca sunt impiedicati de canalizare. Lucrarile ar putea demara in câteva zile, dupa ce anul trecut s-a reusit asfaltarea primei strazi in acest cartier, dar acum cei de la primarie spun ca nu pot pentru ca nu a fost introdusa canalizarea. „Vrem ca oamenii din acest cartier sa locuiasca si ei in conditii normale. Mereu am primit de la ei sesizari si acum, când am pornit asfaltarea, nu putem. De vina este lipsa canalizarii, pentru ca, daca ne vom apuca sa asfaltam, totul e in zadar deoarece strazile vor fi din nou sapate pentru canalizare. Nici nu mai stim cum sa procedam“, a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Colonia este un cartier vechi de peste 100 de ani si a luat nastere o data cu exploatarea carbunelui din perimetrul Dâlja – Livezeni, insa nici acum cei peste 1.500 de oameni care locuiesc aici nu au canalizare. De generatii intregi, oamenii folosesc latrinele si nu putini sunt cei care le deverseaza in apele ce se varsa in Jiu. Cei de la primarie au cerut in repetate rânduri sprijin financiar reprezentantilor consiliului judetean, pentru ca sistemul de canalizare sa ajunga si in acest loc, dar pâna acum nu a venit nici un raspuns.


Saptamâna viitoare va incepe un nou program de asfaltare si acesta va cuprinde alte doua strazi aflate in Colonia din Petrosani, insa banii pentru asfaltare ar putea fi risipiti, daca nu se vor gasi fonduri pentru canalizare. Regia Autonoma a Apei din Valea Jiului a derulat un amplu program de introducere a unui sistem modern de apa si canalizare, insa cartierele marginase au fost lasate deoparte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS