25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAltercatie intre un politist si un sofer

Altercatie intre un politist si un sofer

O altercatie intre un agent de circulatie si soferul pe care acesta il trasese pe dreapta a avut loc ieri dupa-amiaza, pe DN 6, pe raza comunei doljene Bradesti. Chiar in dreptul statiei de alimentare cu carburanti Autorom, un echipaj al Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj a tras pe dreapta pentru un control de rutina autoturismul Oltcit, cu numarul de inmatriculare DJ-71-CAP.


Soferul Cristian Caprarin a coborât de la volan si a avut o discutie ceva mai aprinsa cu unul dintre politisti. Martorii povestesc ca, dupa ce au stat de vorba, politistul l-ar fi snopit in bataie pe sofer.


„L-am vazut pe unul dintre agenti cum l-a luat la bataie“


„Eram cam la vreo 15 metri de locul unde s-a intâmplat totul. L-am vazut pe unul dintre agenti cum l-a luat la bataie pe soferul Cristian Caprarin. L-a batut, i-a rupt lantisorul de la gât, l-a jucat in picioare. Pentru asta ne-am revoltat. Poate ca baiatul ala o fi facut vreun abuz, dar faptul ca l-au batut zece minute in fata atâtor oameni nu este in regula“, a spus Ion Untaru, din Bradesti.


Varianta Politiei Rutiere este, insa, diferita de cea a martorului. „Stiu despre acest eveniment, dar nu s-a intâmplat asa. Soferul a fost recalcitrant, fapt care l-a determinat pe politist sa foloseasca sprayul din dotare. In nici un caz n-a fost vorba despre o bataie“, a sustinut comisarul Stelian Nicolaescu, seful Serviciului Politiei Rutiere Craiova.


Comisarul-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj, sustine ca altercatia s-a intâmplat din cauza faptului ca soferul nu a vrut sa sufle in etilotest: „Agentii Bica Anton si Lungu Alin l-au oprit pentru un control de rutina pe soferul Oltcitului. Pentru ca politistilor li s-a parut ca acesta mirosea a alcool, l-au rugat sa sufle in etilotest, dar soferul a refuzat si a incercat sa se urce la volan ca sa plece. Agentii au incercat sa-l retina, pentru ca nu puteau sa-l lase sa plece pe unul care putea fi baut, si atunci a izbucnit altercatia, moment in care unul dintre agenti a folosit sprayul lacrimogen. Se pare ca soferul avea mai multe rude si prieteni prin zona, care s-au adunat sa-i tina partea. Soferul a fost condus de politisti la Spitalul Filiasi, pentru recoltarea de probe biologice. Initial, n-a vrut sa i se recolteze probe, insa a acceptat pâna la urma, dupa ce i s-a explicat ca refuzul recoltarii constituie infractiune“.


Pâna la inchiderea editiei nu i-am putut contacta nici pe agentii implicati in aceasta altercatie si nici pe conducatorul auto care a avut de-a face cu ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII