21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj350 de posturi la Bursa Locurilor de Munca din Târgu Jiu

350 de posturi la Bursa Locurilor de Munca din Târgu Jiu

La Bursa Locurilor de Munca vor participa angajatori din judetul Gorj, care vor oferi 350 de posturi, atât pentru persoanele cu studii medii, cât si pentru cele cu studii superioare.


La Bursa Locurilor de Munca, de pe 7 aprilie, si-au anuntat participarea 60 de angajatori care ofera 350 de posturi. Cele mai multe locuri de munca sunt pentru persoanele cu studii medii. Evenimentul este organizat de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj. Bursa locurilor de munca prezinta, potrivit lui Ion Târlea, directorul AJOFM Gorj, mai multe avantaje printre care se numara realizarea medierii muncii pentru un numar mare de persoane, fata de medierea obisnuita la sediul agentiei, asigura o economie de cheltuieli pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, cu dificultati de reintegrare.


O sansa in plus


Persoanele care isi cauta un loc de munca pot sa contacteze si sa depuna CV-uri la mai multi angajatori. „Se acorda o atentie deosebita persoanelor cu dificultati de reintegrare pe piata muncii prin organizarea de burse specializate“, a declarat Ion Târlea, directorul AJOFM Gorj. Cele mai multe meserii oferite de angajatori sunt: inspectori asigurari, agent comercial, ambalator, ospatar, consilier juridic, consultant financiar, confectioner textile, economist, inginer, receptioner, inginer constructor. La bursa de vineri sunt asteptati sa participe peste 500 de someri din judet.


Peste 7.000 de someri in plata


In prezent, peste 7.000 de persoane primesc indemnizatie de somaj, dintre cei peste 16.300 de gorjeni care nu au un loc de munca. „In judetul Gorj sunt câteva mii de persoane care nu au un loc de munca, o parte dintre ei primesc somaj. Dar, din pacate, unora li s-a terminat somajul si acum isi cauta un loc de munca. Rata somajului a crescut fata de lunile anului trecut cu doua procente, ceea ce ne ingrijoreaza“, a mai spus Târlea. Numarul somerilor a crescut si din cauza ultimelor disponibilizari din sectorul minier si energetic. AJOFM Gorj organizeaza cursuri gratuite de specializare in meseriile ospatar, lucrator in cresterea animalelor sau apicultor, pentru somerii ce primesc indemnizatia de somaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS