19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjViolenta in familie, la moda in mediul rural

Violenta in familie, la moda in mediul rural

Potrivit statisticilor oficiale, cel mai adesea cad victime violentei in familie femeile si copiii, in Gorj fenomenul fiind in extindere in mediul rural.


Peste 170 de cazuri de violenta in familie s-au inregistrat intr-un singur an la nivelul judetului Gorj. Ne referim numai la cazurile aflate in evidenta Compartimentului privind combaterea violentei in familie din cadrul Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Gorj.


Potrivit statisticilor oficiale, numarul violentelor in familie creste de la un an la altul, victimele fiind cel mai adesea femeile si copiii. Camil Deaconu, seful compartimentului, spune ca violentele in familie au capatat o amploare deosebita, mai ales in mediul rural. Printre cauzele specifice se numara alcoolul, gelozia si lipsa resurselor financiare.


Deaconu sustine ca, raportat la numarul de locuitori, cazurile inregistrate sunt putine, dar acest lucru este cauzat cel mai probabil de faptul ca multe dintre victimele violentelor refuza sa depuna plângere impotriva agresorului.


„Am intâlnit cazuri in care victima nu a dorit sa depuna plângere sau sa divorteze de agresor, din cauza ca nu avea unde sa mearga in cazul unui divort si nici bani sa-si intretina singurul copil. In aceasta situatie este foarte greu sa renunti la acoperisul de deasupra capului «doar» pentru ca sotul este violent, nu ai decât sa suporti violentele si sa mergi mai departe“, a explicat Camil Deaconu modul in care gândesc femeile ce cad „prada“ acestui fenomen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS