20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViitorul unui copil depinde de tine

Viitorul unui copil depinde de tine

„Sanse egale pentru toti copiii“ este campania lansata in judetul Dolj de Organizatia World Vision, in colaborare cu Gazeta de Sud si Radio Sud. Burse sociale pentru copiii de la sate, sprijin in caz de dezastre, ajutorarea copiilor cu dizabilitati sunt doar câteva dintre proiectele la care puteti contribui directionând 2% din impozitul datorat statului.


Campania se desfasoara in perioada 30 martie-15 mai si presupune directionarea a 2% din impozitul pe 2005 al contribuabililor din judetul Dolj catre actiuni comunitare cu scopul sprijinirii copiilor din mediul rural. Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu importante companii si centre comerciale si cu ajutorul echipelor de voluntari, formate din aproximativ 150 de membri, elevi de la liceele din Craiova, studenti, dar si reprezentanti ai Centrului „Voluntaris“.


Ajutati copiii sa mearga la scoala!


„Viata unui copil de la sat difera fata de cea a unui copil din oras. Exista cazuri când intr-o familie doar unul dintre copii poate merge la scoala pentru ca micutii au doar o singura pereche de incaltaminte. Sunt situatii când copiii din clasele I-IV stau inghesuiti intr-o singura clasa de scoala veche, darapanata, fara caldura, fara apa, fara conditii igienice, fara materiale educative. De cele mai multe ori, orizontul acestor copii se opreste la gardul casei lor. Nu au alte sanse, alte optiuni. De aceea, Legea nr. 571, articolul 90, ofera sansa contribuabililor sa redirectioneze 2% din impozitul anual, pe care oricum il platesc statului, catre organizatii nonguvernamentale“, a mentionat Cristina Toma, asistent de comunicare si relatii publice din cadrul Organizatiei World Vision.


Scrisorile copiilor vor participa la concurs


Cu banii virati de doljeni, Organizatia World Vision va derula o serie de proiecte comunitare: interventia timpurie si accesul la serviciile educationale pentru copiii cu dizabilitati, acordarea de burse scolare elevilor din mediul rural, imbunatatirea conditiilor igienice si de sanatate in comune. Proiectul vizeaza imbunatatirea conditiilor igienice si de sanatate pentru 700 de locuitori ai satului Cernatesti, pentru a avea apa curenta in gospodarie, si gradinita din comuna Predesti, prin introducerea apei curente in scoala. „Urmarim ca prin banii pe care ii vom strânge sa sprijinim elevii din mediul rural care termina scoala primara sa isi continue studiile la licee bune din oras. In anul 2005, 34 de elevi au beneficiat de burse, numeroase familii din Breasta, Cernatesti si Sopot afectate in urma inundatiilor au primit sprijin. Alte 100 de familii din comunele Brabova si Carpen au primit alimente, produse igienico-sanitare, articole de uz casnic si imbracaminte. Am sprijinit cu materiale educationale 25 de gradinite si 24 de scoli“, a precizat Cristina Toma.


O data cu lansarea campaniei se deruleaza si un concurs destinat tuturor elevilor judetului, prin care copiii au posibilitatea sa-si prezinte visurile, deocamdata imposibil de realizat din lipsa banilor, sau chiar propriile povesti de viata emotionante. Scrisorile pot fi trimise direct pe adresa Gazetei de Sud, cât si pe adresa Organizatiei World Vision: strada Mircesti, numarul 1, bloc M5, apartament 1, Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS