19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNeintelegeri la Asociatia nr. 2 Valea Rosie

Neintelegeri la Asociatia nr. 2 Valea Rosie

Mai multi proprietari de apartamente arondate Asociatiei de Proprietari nr. 2 Valea Rosie, nemultumiti ca reprezentantii acesteia s-ar face vinovati de mai multe nereguli, intentioneaza sa formeze o noua asociatie.


Zece proprietari de apartamente arondate Asociatiei de Proprietari nr. 2 Valea Rosie au format un grup de initiativa cu scopul de a pune bazele unei noi asociatii. „Dorim sa ne rupem de vechea asociatie pentru ca persoanele care se afla la conducerea ei nu respecta normele metodologice de aplicare a Hotarârii de Guvern (HG) nr. 400 din 2003 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si nici modificarile aduse acesteia prin HG nr. 1.386/2003“, a spus Petre Petculescu, liderul grupului. Pentru a exemplifica neregulile, Petculescu a spus ca reprezentantii asociatiei au scazut de la intretinere unele persoane, membrii comitetului executiv, responsabili de scara, ca listele de plata a intretinerii nu sunt afisate in termen legal si nu sunt intocmite conform legislatiei, nefiind vizate nici de presedinte si nici de cenzor. „Pe lânga toate aceste nereguli va pot spune ca au cheltuit peste 50 de milioane cu imprejmuirea containerelor din spatele blocului 29, fara aprobarea adunarii generale, lucru sesizat si de comisia de cenzori, dar fara nici un rezultat. Din cauza managementului defectuos, datoriile asociatiei sunt in prezent de peste trei miliarde“, a mai spus Petculescu.


Calculele nu ar fi corecte


Totodata, Petculescu mai sustine ca repartizarea cheltuielilor pe persoana si pe cota parte indiviza de proprietate nu este corect calculata. „Am luat factura eliberata de Distrigaz pentru perioada 28 decembrie 2005 – 1 ianuarie 2006, am mers din scara in scara, la fiecare in parte, am notat numarul de persoane, am notat si cât aveau de platit. Apoi, având in fata suma facturata de Distrigaz, am facut un calcul si am ajuns la concluzia ca numai intr-o luna cele noua scari ale blocurilor 28, 29 si 30 au fost incarcate cu aproape sapte milioane de lei vechi. Apoi, am facut acelasi calcul si pentru perioada de facturare cuprinsa intre 28 noiembrie si 28 decembrie 2005 pentru intreaga asociatie si am ajuns la concluzia ca au fost facturate in plus aproape 17 milioane de lei vechi“, a afirmat Petculescu. Barbatul spune ca, in urma analizarii facturilor la energie electrica consumata pe scara in luna decembrie si de la Salubritate, tot pe luna decembrie, a reiesit ca pe intreaga asociatie au fost incasate in plus trei milioane pentru energie, respectiv cinci pentru cheltuieli de salubritate. „Din cauza acestor nereguli, câteva scari doresc sa infiinteze o noua asociatie si am inceput deja demersurile pentru infiintarea ei. Mai mult, am sesizat si primaria in legatura cu neregulile de la Asociatia nr. 2“, a precizat Petculescu.


Miscarea persoanelor in asociatie duce la incurcaturi


De partea cealalta, reprezentantii asociatiei spun ca neregulile de calcul ar aparea din cauza fluctuatiilor numarului de persoane din asociatie. „Domnul Petculescu face sesizari in toate partile, ei vor sa fie multe persoane in asociatie, dar sa nu plateasca. Nu e nimeni incarcat la plata intretinerii. De fapt, este vorba de numarul de persoane care nu a fost dat corect“, a spus Gheorghe Jianu, presedintele Asociatiei nr. 2. Acelasi lucru este sustinut si de Iulian Pretorian, membru in comitetul asociatiei, care a spus: „Exista o miscare a oamenilor, pleaca la tara, vin inapoi. Aceste lucruri duc la discutii neloiale pe strada, discutii care nu se bazeaza pe acte. La noi, sefii de scara sunt cei care aduc, sub semnatura, numarul de persoane de pe o scara“. Mai mult, cei doi reprezentanti ai asociatiei spun ca sefii scarilor sunt, intr-adevar, scutiti de plata intretinerii. „In adunarea generala din aprilie 2005 am hotarât ca reprezentantii scarilor sa fie scutiti de plata intretinerii. Ei nu platesc gazele, gunoiul si nici apa rece, dar platesc energia termica si incalzirea apei calde. Totusi, eu ma intreb de ce domnul Petculesc nu a spus nimic pâna acum, mai ales ca sotia sa a fost cenzor in asociatie si si-a dat demisia acum zece zile“, a mai spus Pretorian.


Marian Giubelan, seful Serviciului Coordonare Asociatii de Proprietari din cadrul primariei, a spus ca asociatia a fost verificata in urma cu o luna de un angajat al serviciului. „Domnul Constantin Paun a fost acolo si a facut niste verificari si nu au fost descoperite nereguli. In ceea ce priveste persoanele scazute de la intretinere, a fost preluata o hotarâre mai veche a adunarii generale, lucru care nu este corect. Consider ca aceasta chestiune trebuie analizata in adunarea generala si luata o noua hotarâre“, a spus Giubelan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS