23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFetite cu fite de gradinita

Fetite cu fite de gradinita

Vor haine, bijuterii si parfumuri, sunt la curent cu tot ce apare nou pe piata. Desi au vârste cuprinse intre cinci si sapte anisori, au deja personalitatea bine conturata,
dându-le mari batai de cap parintilor.


Ciorapi colorati sau in dungi, tricouri de preferinta roz cu imprimeuri cu Barbie, fustite pâna la genunchi sunt doar câteva din preferintele in materie de imbracaminte ale fetitelor din gradinitele craiovene.


Unul dintre jocurile pe calculator preferate ale micutelor „dive“, spre disperarea educatoarelor, este cel in care trebuie sa creeze tinute vestimentare pentru personajul de basm Cenusareasa…


Culoarea roz si papusa Barbie, obsesiile fetitelor


Alexandra are doar trei ani si jumatate. Este in grupa mica la Gradinita nr. 31 cu program prelungit, de pe Rocada. Ii plac bijuteriile, dar nu oricare, ci doar cele din aur, bilutele pentru par si cordelutele, hainutele roz cu multe imprimeuri cu papusica ei preferata, Barbie, si parfumurile. Este asortata din cap pâna in picioare, pâna si pantofiorii sai sunt roz, dar nu simpli, ci bineinteles cu Barbie… „Imi place sa ma imbrac ca fetitele mari, imi plac rochiile de mireasa. Am si eu, mi-a facut mami pentru serbari! Coditele mi le impleteste mami, pentru ca eu nu pot singura“, a spus Alexandra.


Teodora este ceva mai mare, are cinci ani si doua luni. Prefera „rochicioarele cu mâneci scurte, ii plac hainele in culorile galben, roz, rosu si albastru“. „Ma imbrac singura, imi aleg hainele preferate. Când mergem prin magazine, eu le spun parintilor ce vreau sa imi cumpere. Vreau tricouri si helancute cu Barbie si Sissy (personaj din desenele animate iubit de copii – n.r.), fuste si rochite din blugi“, a spus Teodora.


Alta fetita de la grupa mare, Alexadra, are cinci ani si jumatate. Cu o personalitate puternica, fetita nu accepta sub nici o forma sfaturile mamicii in materie de imbracaminte. Prefera rozul si portocaliul si detesta negrul. Ii plac insa strasurile, pe care le considera „adevarate bijuterii“ pe hainutele si fustele din blugi. Fetita este cu ochii in patru pe strada, admirând modul in care se imbraca domnisoarele… Nu isi doreste nimic mai mult decât sa creasca mai repede, sa fie si ea domnisoara, sa poata sa mearga singura prin magazine.


Parintii negociaza cu copiii… pe haine


Educatoarele gradinitei deja cunosc preferintele fiecarei copile. „Inca de la vârste fragede, fetitele au inceput sa aiba foarte mari pretentii. Au inceput sa se imbrace ca adevarate domnisoare. Parintii chiar imi povestesc ca dimineata trebuie sa duca o adevarata munca de lamurire la alegerea garderobei. Indiferent de anotimp, copilele doresc sa se imbrace in fustite, sarafane. Pentru a fi cuminti, a desena sau a scrie parintii negociaza cu copiii, promitându-le in schimb cumpararea hainutelor preferate“, a povestit Alexandrina Pisica, directoarea Gradinitei nr. 31.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS