10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDetinutii i-au batut „prieteneste“ pe elevi

Detinutii i-au batut „prieteneste“ pe elevi

Atmosfera incinsa ieri, pe baza sportiva a Grupului Scolar „Traian Demetrescu“ din Craiova. Echipa elevilor, antrenata de prof. Marcel Stan, a intâlnit „Prietenia“ detinutilor de la Penitenciarul pentru Minori si Tineri. Evenimentul – primul de acest fel in Craiova – se anunta a fi inceputul unei colaborari frumoase intre tinerii privati de libertate si cei „de afara“.


In jurul orei zece, toata suflarea institutiei se strânge ciopor pe terenul de fotbal. Scandând numele echipei favorite, zeci de elevi inconjoara terenul, pregatiti pentru marea confruntare. La semnalul arbitrului, jucatorii intra pe teren: de o parte gazdele – echipate in rosu-albastru, de cealalta alb-albastrii „Prieteniei“ PMT. In incurajarile multimii, sportivii se saluta, fac schimb de fanioane. La semnalul fluierului, meciul incepe vijelios…


Primul sfert de ora. Scor 5-1. In teren atmosfera este incendiara. Pe margine, galeria in delir. Isi pastreaza calmul doar antrenorii – Marcel Stan si Gheorghe Vasile – si rezervele. Si unii, si ceilalti urmaresc atenti tehnica adversarilor. Pauza. Spiritele se calmeaza pentru câteva minute. Dupa schimbari in ambele echipe, meciul se reia incrâncenat. In uralele multimii, fluierul anunta sfârsitul jocului. Scor final: 9-10.


Returul – ca si câstigat


Desi organizata ca o intrecere amicala, confruntarea de ieri dintre elevi si detinuti a fost extrem de tensionata. Astfel, daca in prima repriza, scorul a fost in avantajul gazdelor, dupa pauza, acestia nu au mai reusit sa tina piept efuziunilor de „prietenie“ ale oaspetilor: au primit noua goluri. Cu toata incrâncenarea jocului si in ciuda rezultatului strâns, obiectivul acestei intâlniri organizate de conducerile celor doua institutii a fost atins: acela de a socializa, de a se cunoaste, de a lega prietenii.


„De la inceputul anului, conducerea PMT Craiova a initiat un proiect amplu de manifestari culturale, sportive si turistice, menite sa-i ajute pe tinerii detinuti sa socializeze, sa aiba contacte cu alte medii in afara penitenciarului. Toate evenimentele care au avut loc pâna acum ne-au convins ca proiectul va avea succes. Meciul de astazi – care nu va fi ultimul – este cea mai buna dovada in acest sens“, a declarat Virgil Ciotir, inspector in cadrul PMT. „Urmatoarea actiune va fi o excursie. Inca nu am stabilit locatia si data, dar cu siguranta va avea loc in aceasta primavara“.


Pâna la exursie insa, detinutii vor mai avea activitate: returul, care va avea loc saptamâna viitoare, pe baza sportiva a penitenciarului. Tinând cont de jocul de ieri – conditiile vitrege ale vremii si terenului – scorul va fi in mod cert de partea gazdelor, a fost pronosticul lui Virgil Ciotir. „Avem teren mai bun, iar jucatorii nostri au si tehnica, si disciplina“, a subliniat inspectorul PMT Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS