13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSeful Rutierei, politist de onoare

Seful Rutierei, politist de onoare

Comisarul-sef Marin Popescu a primit distinctia cu o saptamâna inainte de pensionare.


Cu ocazia Zilei Politiei, comisarul-sef Marin Popescu, seful Serviciului Politiei Rutiere, a fost desemnat ieri „Politist de onoare“ al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj. „I s-a acordat aceasta distinctie pentru faptul ca a reusit sa faca fata tuturor problemelor pe care le-a ridicat circulatia intr-un judet deloc usor din acest punct de vedere“, a mentionat comisarul Georgel Enescu, seful IPJ Dolj.


Din rândul agentilor, a primit distinctia de „Politist de onoare“ agentul-sef Mihai Fanuica, de la Sectia 4 Politie Craiova. „A fost apreciat pentru modul in care si-a indeplinit indatoririle de serviciu si a instrumentat dosarele pe care le-a avut in lucru“, a precizat comisarul Valentin Gavrila, seful Sectiei 4 Politie Craiova.


Defta, marele invins


Marele perdant al titlului de „Politist de onoare“ este agentul-sef principal Marin Defta, seful Postului de Politie Ostroveni. Agentul Defta avea la activ o mare realizare in cursul anului trecut: capturarea unui transport important de tigari de contrabanda, introduse in tara cu sprijinul unor vamesi din Bechet. Tocmai de aceea, conducerea IPJ Dolj il propusese initial pentru distinctia de „politist de onoare“.


La solicitarea chestorului Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Române, agentul Defta a fost taiat, insa, de pe lista, in urma scandalului cu privire la vila pe care si-o ridicase in orasul doljean Dabuleni. Mai mult, pe numele lui Defta s-a intocmit si un dosar penal, procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj incercând sa stabileasca de ce seful de post din Ostroveni nu are trecut in declaratia de avere terenul de sub impresionanta sa vila.


Agentul Defta a mai avut un dosar la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj, fiind cercetat pentru marturie mincinoasa. Parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale, considerând ca politistul nu se face vinovat de aceasta infractiune, insa dosarul are mari sanse sa fie redeschis, dupa ce, culmea, un bun prieten al lui Marin Defta a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, sustinând ca procurorul care a anchetat cazul nu a fost obiectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII