15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAvansari si prime de Ziua Politiei

Avansari si prime de Ziua Politiei

Fara prea mult fast, politistii doljeni si-au serbat ieri ziua, ocazie ca peste 200 dintre ei sa fie avansati in grad si aproape 1.000 sa primeasca prime.


Ziua Politiei a fost sarbatorita ieri in Dolj cu ceva mai putin fast decât pe vremea chestorului Constantin Codita. Explicabil, deoarece comisarul Georgel Enescu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, nu este un adept al festivismului. Nu au lipsit insa ceremonialul religios, depunerea de coroane, avansarile si primele.


„Politia doljeana isi face in mare masura datoria“


Festivitatile au debutat cu o slujba religioasa si cu depunerea unor coroane de flori la monumentul politistilor cazuti la datorie, monument pe care, nu cu mult timp in urma, a fost trecut si numele fostului sef de post de la Celaru. A durat un an pâna când conducerea IPJ Dolj sa recunoasca faptul ca agentul Constantin Ghindeanu a decedat la datorie, din cauza dotarii precare a politiei. Pe 1.11.2004, Ghindeanu arestase un localnic, pe care il dusese la Craiova cu o… ocazie. Tot cu o ocazie s-a si intors la post, murind pe drum, intr-un accident de circulatie.


Cu mic, cu mare, politistii s-au mutat apoi in sala de festivitati. Luând cuvântul in fata subordonatilor si a oaspetilor, comisarul Georgel Enescu a declarat: „Politia doljeana a muncit din greu si a avut rezultate destul de bune, dar mai avem multe de realizat“. Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, i-a „tinut isonul“. „Apreciez faptul ca politia doljeana isi face in mare masura datoria, chiar daca pe alocuri exista si sincope in activitate. Dar acele sincope mi se par inevitabile, pentru ca numai cine nu munceste nu greseste. Cred insa ca mai este mult de infaptuit pâna la realizarea in România a unei politii occidentale“, a declarat prefectul Giugea.


Codita a tras chiulul


Dupa luarile de cuvânt a urmat anuntarea avansarilor in grad. 226 de ofiteri si agenti de politie doljeni au fost avansati ieri in gradul urmator, unii chiar inainte de termen, cum ar fi proaspatul comisar-sef Ion Constantin, seful Politiei Municipiului Craiova. La termen, au primit o stea sau o tresa in plus de acum comisarii-sefi Nicusor Badea (adjunctul sefului IPJ Dolj), Constantin Tudor si Tita Grigorie (seful si adjunctul Sectiei 2 Politie) si multi altii.


Seful IPJ Dolj a anuntat acordarea de prime pentru 978 de politisti (182 de ofiteri, 750 de agenti si 46 de angajati civili), ramânând fara suplimente salariale doar politistii doljeni care n-au avut rezultate bune ori au fost sanctionati. Festivitatile au continuat dupa program, toti cei avansati fiind nevoiti sa faca cinste colegilor cu aceasta ocazie. Pentru oaspetii mai de seama (politisti din Bulgaria si Serbia, procurori, oficialitati judetene si locale), Ziua Politiei s-a incheiat cu o masa la restaurant.


Marii absenti de ieri au fost chestorul Constantin Codita si fostul sau sef de cabinet, Iancu Bita. Ilie Vilau si Constantin Petrescu si-au facut aparitia, insa au pastrat discretia, in comparatie cu Alexandru Dananae, care a stat mereu la vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS