9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMircea Geoana minimalizeaza plecarile din PSD

Mircea Geoana minimalizeaza plecarile din PSD

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca partidul sau trece printr-un moment dificil si a cerut colegilor sai sa reactioneze cu calm in fata unei asemenea situatii. El a precizat ca nu stie câti parlamentari vor sa plece din PSD, dar este mai degraba un fenomen marginal si limitat. „Numarul avansat de ziaristi este doar o speculatie“, a adaugat Mircea Geoana. El a anuntat ca va propune organizarea unui Consiliu National pentru a se discuta situatia din partid. Potrivit unor informatii vehiculate in presa, ar fi vorba de aproximativ 30 de parlamentari PSD care intentioneaza sa plece din aceasta formatiune politica. Surse din PSD sustin insa ca se strâng semnaturi pentru convocarea unui Congres Extraordinar al partidului.


Senatorul Ion Iliescu a declarat ca Adrian Nastase este unul dintre cei responsabili pentru ceea ce se intâmpla in prezent in PSD. El a mai spus ca a incercat sa aiba o discutie cu Adrian Nastase, insa nu a reusit pâna in acest moment. Iliescu a reamintit ca si in anul 1997 partidul a avut un moment de criza, insa a reusit sa treaca peste aceasta situatie.


Demisia lui Nastase, o pierdere pentru PSD


Liderii social-democrati sunt de parere ca plecarea lui Adrian Nastase din PSD ar insemna o pierdere pentru partid. Cu toate acestea, criza creata nu va duce la sciziunea PSD, asa cum se speculeaza, a declarat Sorin Oprescu, in cadrul unei emisiuni televizate. Presedintele Organizatiei PSD Bucuresti considera ca plecarea lui Adrian Nastase este o pierdere pentru partid. „Insa e o pierdere asumata“, a spus Oprescu. Liderul social-democrat a comentat si informatiile privind eventuala orientare a lui Adrian Nastase catre Partidul Conservator: „Eu nu cred, dar toate sursele pe care le avem la indemâna vorbesc despre faptul ca Nastase ar inclina catre Partidul Conservator“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII