16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMercedesa si-a recuperat Stralucirea

Mercedesa si-a recuperat Stralucirea

Rapitorii au adus-o inapoi acasa, virgina si nevatamata, pe fiica vrajitoarei, dupa ce comisarul Georgel Enescu a intrat pe fir.


Telenovela rapirii din cartierul craiovean Catargiu a avut finalul asteptat. Marti seara, Stralucirea, fiica de 14 ani a vrajitoarei Mercedesa si a lui Medalion, s-a intors acasa. A fost, de fapt, returnata de fiul lui Xenofon, Stivens, tânarul de 25 de ani care ar fi vrut sa o ia in casatorie pe Stralucirea.


Reintoarcerea fetei a fost sarbatorita cu mare chef in familie, mai ales ca Stralucirea era inca fata mare, dupa cum a mentionat chiar mama ei. „Eu sunt bucuroasa ca n-a patit nimic si e domnisoara, asa ca nu mai am nici o pretentie de la Xenofon“, a declarat Mercedesa. „N-o las pe fata sa se marite. Este inca mica, sa astepte pâna implineste 18 ani si sa-si aleaga singura barbatul“, a mentionat Medalion, tatal minorei.


Cercetarile continua


Reintoarcerea Stralucirii a fost insa posibila doar dupa ce, marti dupa-amiaza, cazul rapirii a fost preluat de Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, sub coordonarea directa a comisarului Georgel Enescu, seful politiei doljene, care a considerat ca lucratorii Sectiei 2 Politie Craiova nu s-a implicat suficient in rezolvarea cazului.


„Eu sunt nemultumit pentru faptul ca a durat o perioada foarte mare de timp pâna la rezolvarea situatiei. Se putea rezolva totul mult mai repede“, a mentionat comisarul Enescu.


Stralucirea s-a intors, insa cercetarile in acest caz vor continua. „Vrem sa stabilim daca a fost sau nu cu adevarat o lipsire de libertate. Vom stabili pe unde au dus-o presupusii rapitori pe minora, daca aceasta chiar a fost tinuta impotriva vointei sale, ori ar fi putut sa plece si n-a facut-o. O vom audia si pe minora, o vom supune si unei examinari medico-legale pentru a stabili cu certitudine daca a fost sau nu violata“, a declarat ieri dupa-amiaza comisarul Enescu, mentionând totodata ca plângerea depusa impotriva rapitorilor de Medalion, tatal minorei, nu a fost retrasa oficial.


Sanctiuni la Sectia 2 Politie


Finalul povestii nu a fost insa la fel de vesel si pentru politistii craioveni de la Sectia 2.


Cei doi agenti care n-au prevenit si aplanat la timp conflictul in urma careia jurnalista Loredana Chimoiu de la Antena 1 a fost agresata – este vorba despre agentul-sef adjunct Viorel Sinel Gulian si agentul Marius Romulus Paunica – au fost sanctionati cu diminuarea salariului cu 10% pe trei luni, pentru ca nu au respectat standardele de interventie pentru aplanarea unui conflict si nu aveau asupra lor mijloacele de interventie. Apoi, comisarul Tita Grigorie, adjunctul sefului Sectiei 2 Politie, si seful de schimb, inspectorul principal Nicolae Cornel Filip, au fost atentionati cu privire la modul defectuos in care au instruit efectivele de ordine publica. „Totodata, am stabilit ca este nevoie de o analizare amanuntita a instrumentarii cazului rapirii si, in functie de rezultatul acestei analize, vom stabili daca este necesara declansarea cercetarii prealabile fata de seful Sectiei 2 Politie Craiova, comisarul Constantin Tudor, cu privire la modul in care a gestionat acest eveniment“, a precizat seful IPJ Dolj.


Agresorii: Prahova si Berliant


Politistii doljeni au stabilit cu certitudine identitatea celor care au agresat-o pe Loredana Chimoiu. Este vorba despre Nicolae Artur Miclescu, zis Berliant, si concubina lui, Ioana Vaduva, zisa Prahova. Cei doi sunt cercetati pentru savârsirea infractiunii de lovire sau alte violente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII