16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDosare penale pentru marfuri-pirat

Dosare penale pentru marfuri-pirat

Dupa ce, cu un an in urma, chestorul Dan-Valentin Fatuloiu, seful Politiei Române, a reprosat politistilor doljeni ca stau prost la capitolul dosarelor penale intocmite celor care comercializeaza marfuri-pirat si programe de calculator pentru care nu detin licenta, lucratorii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj s-au pus pe treaba. Doar in cursul acestei saptamâni, au incheiat cercetarile si au propus procurorilor trimiterea in judecata a autorilor in doua astfel de dosare.


Adidasi contrafacuti


Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat marti cercetarile in dosarul penal intocmit pe numele craiovencei Daniela-Valentina Giovlan, de 27 de ani, cercetata pentru savârsirea infractiunilor de punere in circulatie fara drept a unui produs purtând o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate si utilizarea marcilor sau indicatiilor geografice, contrara practicilor loiale in activitatea industriala sau comerciala, in scopul de a induce in eroare consumatorii. Femeia, in calitate de administrator al unei societati, comercializa ilegal intr-un stand din SUCPI incaltaminte sport purtând denumirea, marca si semne distincte apartinând firmei NIKE. In urma expertizarii, s-a stabilit ca prejudiciul cauzat firmei NIKE este de 204.000.000 de lei vechi. Produsele contrafacute au fost confiscate, iar dosarul cauzei a fost inaintat la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj cu propunere de trimitere in judecata a Danielei-Valentina Giovlan.


Jocuri fara licenta


Tot in aceasta saptamâna, in cursul zilei de luni, politistii de la Investigarea Fraudelor au finalizat cercetarile si in dosarul penal intocmit pe numele lui Ionel Mitroi, de 34 de ani, din Craiova, cercetat sub aspectul savârsirii infractiunilor de realizare in scopul distribuirii, inchirierea sau oferirea spre inchiriere de marfuri-pirat in scop comercial, punerea la dispozitia publicului fara consimtamântul titularilor de drepturi a produselor purtatoare de drepturi de autor si reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator in oricare dintre urmatoarele modalitati: instalare, stocare, rulare sau executare, afisare ori transmitere in retea interna.


In sarcina acestuia, politistii au retinut ca, in calitate de administrator al unei firme din Craiova, exploata in cadrul salii de internet, prin inchiriere catre diversi clienti, 14 calculatoare pe care avea instalate jocuri, fara a detine licente de exploatare pentru acestea. Conform concluziilor formulate de titularii de drepturi, prejudiciul creat se ridica la 38.790.000 de lei vechi. Si in acest caz, dosarul a fost inaintat la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj cu propunere de trimitere in judecata a autorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII