21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAgresorii ziaristilor din Petrosani au ajuns in instanta

Agresorii ziaristilor din Petrosani au ajuns in instanta

Unul dintre agresorii ziaristilor de la Petrosani, precum si instigatorul la violenta au fost trimisi in instanta, dosarul fiind inregistrat la Judecatoria Petrosani, primul termen fiind stabilit pentru 10 aprilie. Potrivit dosarului nr. 2.443/20.03.2006, Voican Florin Sevastian a fost trimis in judecata pentru lovire, infractiune prevazuta la art.125, al. 2 Cod penal, iar omul de afaceri Ioan Vasile Comsa va trebui sa raspunda in fata magistratilor pentru instigare la lovire, infractiune prevazuta la art. 25 si art. 180 al. 2 Cod penal. In privinta celui de-al doilea bataus, politistii care investigheaza cazul sustin ca se fac cercetari pentru administrarea de probe. „Cazul este foarte complex si foarte dificil, iar in cazul celei de-a doua persoane implicate nu am terminat de administrat toate probele“, a declarat subcomisar Remus Sabau, seful Serviciului investigatii criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara.


In luna iulie 2003, Carmen Cosman, redactor al cotidianului România Libera, si Marius Mitrache, redactor al cotidianului Evenimentul Zilei, ambii corespondenti din Valea Jiului, au fost victimele unor batausi profesionisti, in plina strada, la doar câtiva zeci de metri de sediul Politiei municipiului Petrosani. Incidentul a avut loc dimineata, când cei doi ziaristi urma sa plece intr-o documentare pe teren. Doi agresori i-au asteptat pe reporteri si i-au atacat prin surprindere. Ziarista de la România Libera a fost prima atacata, fiind lovita cu pumnii si picioarele. Redactorul de la Evenimentul Zilei, in momentul in care a sarit in apararea colegei sale, a fost lovit in spate si in fata.


„Imi doresc ca persoanele care se fac vinovate de aceasta agresiune, precum si posibilii instigatori sa raspunda pentru faptele lor, asa cum merita. Cred ca rezolvarea corecta a acestui dosar i-ar determina pe cei care mai au asemenea porniri, suparati fiind pe reprezentantii mass-media, sa se gândeasca de doua ori inainte de a actiona. Cred ca o sa fie un proces dificil, dar am incredere deplina in actul de justitie si in magistrati. Nu as vrea sa mai fac declaratii pe aceasta tema pentru a nu putea fi interpretate de diverse persoane ca o incercare de influentare a justitiei sau a mersului procesului“, a declarat jurnalista Carmen Cosman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS