10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au cunoscut intr-o zi ploioasa...

S-au cunoscut intr-o zi ploioasa…

Cristian Gângioveanu, la numai 38 de ani, ocupa functia de director al Serviciului de Ambulanta Dolj. Este casatorit cu Aurelia Maria de peste cinci ani, formând un cuplu perfect.


Dupa mai mult de zece ani petrecuti contra cronometru si nenumarate nopti de garda ca medic pe ambulanta, Cristian Gângioveanu ocupa din toamna anului trecut functia de director al Serviciului de Ambulanta Dolj.


Cariera de medic a mamei, model pentru viitorul medic de la Urgenta


Cristian Gângioveanu s-a nascut pe 23 august 1968 in Craiova. Ca elev al Liceului nr. 1, actualul „Traian Vuia“, adolescentul Cristian a fost dus in practica la Fabrica de Avioane. Marturiseste cu sinceritate si umor ca in acel moment si-a dat seama ca nu este facut pentru meseria de inginer, preferând sa urmeze cariera mamei, de medic… Din acel moment a inceput sa se pregateasca intens la biologie si chimie, dorindu-si foarte mult sa dea admiterea la Facultatea de Medicina din Craiova. „Mama mea a fost medic ORL. Inca de mic, am avut contact cu lumea medicala, insotind-o de multe ori pe mama la cabinet… Visul meu s-a implinit in momentul când am reusit sa intru la Facultatea de Medicina. Am facut apoi rezidentiatul, iar din 1998 am devenit medic specialist in medicina de urgenta. In acelasi an am dat examen la Bucuresti, obtinând un post de medic la Serviciul de Ambulanta din Timisoara. Nu am stat in acest oras decât aproximativ un an, dupa care am revenit in Craiova, ocupând postul de medic“, a povestit directorul Serviciului de Ambulanta Craiova.


Dupa cinci ani de la specializare, Cristian Gângioveanu a dat primariatul. Din august, anul trecut, a ocupat, pentru trei luni, functia de medic director, iar din octombrie 2005, in urma unui examen, ocupa functia de director al Serviciului de Ambulanta. Nu s-a multumit insa doar cu anii de studiu la Medicina, anul trecut absolvind si un master la Facultatea de Psihologie si Asistenta Sociala, din cadrul Universitatii din Bucuresti.


„Este total diferit sa lucrezi ca medic pe ambulanta fata de medic de cabinet“


Despre meseria de medic pe ambulanta, Cristian Gângioveanu nu are decât cuvinte de lauda. Recunoaste ca este o meserie grea, cu un specific aparte fata de toate celelalte specializari. „Este total diferit sa lucrezi ca medic pe ambulanta, este o munca contra cronometru, dar spectaculoasa in acelasi timp. Din pacate, am avut parte si de nenumarate farse din partea craiovenilor, care se distreaza anuntând accidente sau cazuri medicale grave inexistente, trimitându-ne la kilometri distanta. Am avut insa cazuri deosebite, care m-au impresionat. Imi amintesc ca, in urma cu câtiva ani, am fost solicitati de urgenta la un accident de masina. In acesta fusesera implicati vreo sapte tineri. Pe trei dintre ei i-am gasit decedati in momentul in care am ajuns la locul impactului… A fost cumplit, erau pustani, nu aveau mai mult de 17 ani. Accidentul s-a produs in timpul noptii, iar in urma impactului ajunsesera in santuri, pe câmp, erau aruncati intr-o zona intunecoasa. Le-am oferit ajutor de urgenta la lumina farurilor ambulantei, pe la ora doua noaptea“, a povestit Cristian Gângioveanu.


„A inceput ploaia si m-am oferit sa o conduc pâna acasa cu masina“


In urma cu doar cinci ani, la o vârsta deja matura, Cristian a cunoscut-o pe Aurelia Maria, de profesie medic stomatolog. Recunoaste insa ca intâmplarea i-a facut sa se cunoasca, ca a fost „mâna destinului“: „Ne-am cunoscut intr-un cabinet de stomatologie, la niste prieteni. Intâmplarea a facut ca a inceput ploaia si m-am oferit sa o conduc pâna acasa… Am facut schimb de numere de telefon si am inceput sa iesim impreuna… Am fost impresionat de frumusetea si naturaletea ei, dar si de personalitatea extrem de puternica. Se vedea clar ca stie ce vrea de la viata. Aura este o fire incapatânata si isi exprima intotdeauna punctele de vedere. Este o femeie cu un temperament latin“. Dupa aproximativ un an, Cristian si Aura, asa cum ii spune sotul, au facut o nunta de vis la restaurantul Jiul, din Craiova. Desi atât Cristian, cât si Aura sunt doua persoane extrem de ocupate, concediile sunt respectate cu strictete. Daca directorul Serviciului de Ambulanta prefera concediile pe litoralul românesc, nefiind cu nimic impresionat de cel din Grecia, sotia prefera in schimb tarmurile straine. Pentru cei doi soti prezentul reprezinta totul, preferând sa traiasca clipa. Au o casa amenajata dupa gusturile lor, in care se simt intr-adevar ca acasa… Singurele planuri de viitor pe care Cristian si Aura si le fac sunt legate de copii, el dorindu-si neaparat doi urmasi, iar ea macar unul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS