25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBig Brother la Craiova

Big Brother la Craiova

Edilii Craiovei au hotarât sa monteze in tot orasul camere video, pentru a-i supraveghea pe cetateni. In plus, numarul politistilor comunitari incadrati la ordine publica se va dubla.


Incepând din luna aprilie, Craiova va fi impânzita de camere de supraveghere. „Misiunea sub acoperire“ va fi initiata de municipalitate, satula de producerea infractiunilor pe domeniul public. Alesii locali sunt convinsi ca actiunea va da roade, mai ales ca amplasamentele camerelor vor fi schimbate periodic. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu, in sarcina caruia a cazut implementarea proiectului, sustine ca astfel craiovenii nu vor mai fi tentati sa distruga spatiul verde, sa arunce hârtii pe jos sau sa faca alte lucruri ilegale. Licitatia pentru achizitionarea de camere va fi organizata de primarie la sfârsitul lunii martie. Daca totul va merge ca pe roate, la urmatoarea rectificare de buget Nedelescu intentioneaza sa mai solicite bani, pentru a mai cumpara astfel de aparate.


„Vom instala pupitru de comanda, cel mai probabil la Politia Comunitara. Acolo va fi cineva nonstop care va urmari monitoarele. In cazul in care identifica pe cineva care incalca legea, trasmite prin statie locul cu pricina, iar un echipaj al Politiei Comunitare se va deplasa pentru prinderea craiovenilor neascultatori“, a declarat Nedelescu.


Cei prinsi in flagrant vor fi nevoiti sa suporte sanctiunile prevazute de lege. Vicele a precizat insa ca foarte putine persoane vor cunoaste unde vor fi montate camerele, acestea fiind „mascate“, pentru a nu fi identificate. Amortizarea investitiei nu este o problema in opinia alesilor locali. Acestia considera ca numarul amenzilor va creste, aducându-se in acest mod mai multi bani la bugetul local.


Politisti comunitari, transferati la ordine publica


Tot din luna aprilie, numarul politistilor comunitari care vor supraveghea strazile se va majora cu 180. Acestia vor fi transferati la ordine publica, deoarece contractele de paza, pe care le aveau la diverse firme, vor expira.


Cu mai multi politisti comunitari, dar si cu camere video, primaria ar vrea sa transforme orasul intr-unul curat. „Acum avem 190 de agenti la ordine publica, adica 21 de patrule pe schimb de tura. De luna viitoare, se vor dubla, putând sa cuprindem tot orasul. Acestia vor fi postati, in special, la iesirile din oras, unde se arunca tone de gunoaie, dar si in toate cartierele“, a conchis Nedelescu.


Si cum paza buna trece primejdia rea, comunitarii vor avea in atentie si locurile de joaca, in cea mai mare parte distruse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII