24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Anestezie mortala

Un baietel de un an si cinci luni a decedat dupa ce a fost adus la Spitalul de Urgenta Craiova pentru o operatie de hernie.


Parintii unui baietel de un an si cinci luni aduc grave acuzatii medicilor Spitalului de Urgenta Craiova. Dupa ce luni au adus copilul pentru o operatie de hernie, acesta a facut stop cardiac, a intrat in coma, iar sâmbata le-a fost cerut acordul pentru ca micutul sa fie deconectat de la aparate. Ceea ce parea o simpla operatie de hernie s-a transformat intr-un cosmar pentru familia Olaru. Acest caz seamana izbitor cu cel al lui Ionut Mitri, baietelul de cinci ani din Balasan – Bailesti, care a murit dupa o operatie de amigdalita.


Trimis de urgenta la Craiova


Madalin Marian Olaru, de un an si cinci luni, din comuna Lalosu – Vâlcea, a fost adus in cursul zilei de luni, la recomandarea medicului de familie, la Spitalul de Urgenta Craiova. „L-am adus aici, dupa care medicii au hotarât ca trebuie operat de hernie. Mai suferise o astfel de operatie, pe partea dreapta, anul trecut, in august. Acum au zis ca trebuie operat pe stânga. Luni i-au facut o clisma, iar pe la 22.00 a fost dus in sala de operatii, dar nici nu au apucat sa-l opereze. Pe la 22.15, medicii au inceput sa alerge pe coridoare, au chemat alti medici de acasa, pentru ca se intâmplase ceva. Noi nu am putut intra, dar au inceput resuscitarea care a durat pâna la 1.00 noaptea, dupa care l-au scos pentru o radiografie la plamâni. Au zis ca s-a intâmplat ceva cu anestezia sau cu tubul de oxigen. Dupa aceea l-au transferat la Terapie Intensiva si au zis sa stam linistiti“, a declarat Marian Olaru, tatal lui Madalin. Din noaptea de luni spre marti pâna sâmbata la prânz, parintii copilului au fost informati ca totul este in regula, ca micutul se va face bine. Numai ca sâmbata le-a fost cerut acordul ca Madalin sa fie deconectat de la aparate. „Pâna acum ne-au spus ca este stabil, iar acum o ora ne-au cerut semnatura sa-l scoata de la aparate pentru ca este in coma de gradul III si nu se mai poate face nimic“, a adaugat tatal copilului.


Medicii nu stiu nimic


Doctorul care trebuia sa-l opereze pe copil, chirurgul Andrei Zavate, sustine ca nu stie ce s-a intâmplat in sala de operatii. „Nici nu am apucat sa punem câmpurile. S-a intâmplat ceva in timpul anesteziei, dar nu imi explic ce nu a mers bine. Cred ca ceva pe la aparatele folosite la anestezie, dar numai anestezista poate spune cu certitudine ce s-a intâmplat“, a afirmat Andrei Zavate. Din pacate, anestezista care s-a ocupat de Madalin, doctorita Coanda, nu a fost de gasit pentru a ne spune punctul sau de vedere.


De partea cealalta, parintii copilului aduc acuze grave la adresa personalului spitalului care s-a ocupat de Madalin. „Am intrebat-o pe anestezista Coanda ce s-a intâmplat acolo si ne-a zis sa il intrebam pe doctorul Purcaru. Azi (sâmbata – n.r.) au cerut sa le dam semnatura ca sa nu mai fie nevoie de autopsie si sa il luam direct acasa. Pâna nu se vor lamuri lucrurile, eu nu o sa dau nici o semnatura, sa decida doctorii daca il deconecteaza sau nu. Nu vrem sa acuzam pe nimeni, ci doar sa aflam adevarul“, a mai spus Marian Olaru. Ieri-dimineata, in jurul orei 4.00, micutul a decedat, in urma unui stop cardio-respirator. Trupul copilului a fost depus la morga spitalului pentru efectuarea autopsiei.


Istoria se repeta


In urma cu câteva luni, in octombrie anul trecut, un baiat de cinci ani a sfârsit pe patul de spital in conditii suspecte. Ionut Mitri, de cinci ani, din localitatea Balasan – Bailesti, murea dupa ce fusese adus la Spitalul de Urgenta Craiova pentru o operatie de amigdalita. In urma efectuarii anesteziei de catre dr. Teodora Rolea, micutul a facut stop cardiac, decedând dupa doua zile de agonie. Parintii lui Ionut au acuzat-o atunci pe anestezista Rolea pentru moartea copilului lor. Cazul a ajuns in atentia procurorilor Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj. Dupa o ancheta a spitalului, cazul a fost trimis Colegiului Medicilor Dolj, pentru cercetari si stabilirea eventualei vinovatii a anestezistei, insa nici pâna astazi nu a fost comunicat un rezultat al celor constatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII