21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCum dormiti, asa va iubiti

Cum dormiti, asa va iubiti

Desi va puteti preface ca simtiti anumite lucruri atunci când sunteti treaz, prefacatoria nu mai merge deloc in timpul somnului. De aceea, anumiti experti cred ca felul in care dormiti când sunteti impreuna poate spune foarte multe despre adevaratele dumneavoastra sentimente si despre stadiul in care se afla relatia dumneavoastra.


Si acest lucru are noima, daca va gânditi bine: cu cât sunteti mai apropiati, cu atât mai aproape unul de altul veti dormi; daca va temeti ca este pe cale sa va paraseasca celalalt, va veti agata cu disperare de el; daca dumneavoastra sunteti cea care se gândeste la despartire, veti lasa putina distanta intre voi. Pozitiile de mai jos sunt, in mare, bazate pe studiile unui psihiatru din California, Mark Gouston. Dupa cum admite chiar el, aceste pozitii nu sunt indicatori foarte precisi ai stadiului unei relatii, dar va pot oferi unele indicii.


„Lingura“ din dragoste


„Pozitia clasica de tineri casatoriti“: indragostiti, dar tot dornici de a fi cat mai aproape fizic. Unul dintre ei este intins pe o parte, celalalt il imbratiseaza de la spate, tragându-l cât mai aproape cu bratul incolacit in jurul taliei. Foarte putine cupluri se imbratiseaza sau adopta aceasta pozitie in somn daca cei doi sunt frustrati din punct de vedere sexual sau au resentimente unul fata de altul. (Partenerul care nu este prea dornic de sex se va teme ca orice gest de afectiune va fi interpretat ca o invitatie, celalalt intelege ca orice mângâiere ii este respinsa si nici nu mai incearca).


Apropierea din relatie se simte in modul in care dormiti


Ridicol de romantica (desi multi ar adauga si claustrofobica), aceasta este pozitia unor tinerei care fac dragoste in luna de miere (partea cu nu-mi vine sa cred ca te-am gasit). Imbratisarea cu tot corpul – fata in fata, cu fiecare parte atingându-li-se – trimite trei semnale: dorinta de a intra in legatura unul cu celalalt la toate nivelurile, nevoia de asigurari (prin strângerea posesiva in brate, care sa-l impiedice pe celalalt sa fuga) si o totala devotiune fata de celalalt, dar si fata de relatia dintre ei.


Spate in spate


Studiile arata ca este mult mai confortabil sa dormi singur si totusi exista destui adepti ai bucuriei de a dormi impreuna cu cel drag. Iata un compromis foarte bun: intinsi pe o parte, fiecare cu jumatatea sa de pat, având o multime de loc sa se foiasca in timpul somnului, dar fundurile se ating. Cuplurile care dorm astfel sunt intr-o forma excelenta: este foarte important ca pastrati contactul unul cu celalalt, chiar si când sunteti inconstienti si inca spate in spate! Treji fiind, sunteti cel mai probabil foarte afectuosi si nu va temeti de intimitate.


Distanta periculoasa


Sunteti cu spatele unul la altul, la marginile patului. Unul sau amândoi tineti bratele in jurul trupului, formând o bariera partiala. Nu numai ca va protejati din punct de vedere emotional, acoperindu-va inima, dar reduceti astfel si probabilitatea atingerii celuilalt din greseala in timpul somnului. Aceasta este pozitia tipica „post-cearta“. Daca ati inceput sa dormiti asa permanent, e un semnal de alarma. Foarte mult spatiu intre voi atunci când dormiti se traduce, de regula, prin distantarea sentimentala si când nu dormiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS