17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReparatii finantate de FRDS la Uricani

Reparatii finantate de FRDS la Uricani

Doua blocuri de locuinte, din cinci, câte au intrat in programul de prioritati pentru reparatii si reconstructii, au primit finantare si sunt executate lucrari de consolidare si modernizare. La Uricani exista, in prezent, foarte multe spatii de locuit in comun care ar necesita reparatii urgente si cele mai multe apartamente degradate sunt cele de la ultimul etaj, dar numai pentru doua a fost acceptata finantarea prin FRDS. Cele doua imobile se afla pe strada 1 Decembrie si lucrarile urmeaza sa fie finalizate in aceasta vara. „Suma care ne-a fost acceptata pentru reparatii este de 94.000 de dolari si sunt deja efectuate acolo reparatii atât la interior, cât si la exterior. Finalul lucrarii va fi in luna iunie, atunci când putem spune ca doua blocuri au fost reconsolidate si nu mai prezinta pericol pentru locatari“, a spus Costel Stancu, viceprimarul orasului Uricani.


Alte doua blocuri la care trebuia executat acoperisul, precum si blocul 13, construit inca de dinainte de Revolutie, dar care nu a fost niciodata locuit, asteapta inca finantarea. Conform unui raspuns venit de la ministerul de resort, acolo unde cei din Primaria Uricani au inaintat sute de memorii, bugetul nu permite si atacarea altor constructii, din lipsa fondurilor. Aceasta cu toate ca, la un moment dat, cei de la primarie chiar aveau convingerea ca lucrarile ar putea fi facute prin ANL. „Nu ne-am pierdut speranta. Blocul are doar structura de rezistenta, dar suntem convinsi ca pâna la urma vom primi bani pentru a oferi tinerilor din localitate locuinte in sistem ANL“, a mai spus Stancu.


Alte doua blocuri, care nici ele nu au primit finantarea, sunt situate pe strada Ghiocelului si viceprimarul Stancu spune ca nu s-a primit finantarea pentru ca proiectul prevedea construirea unui acoperis tip sarpanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS