23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeuneristii doljeni, absorbiti de conservatori

Peuneristii doljeni, absorbiti de conservatori

Organizatia Partidului Unitatii Nationale Române a fost absorbita joi de filiala doljeana a Partidului Conservator. Protocolul incheiat intre cele doua organizatii prevede faptul ca PUNR va primi atât in cadrul filialei judetene, cât si in cadrul celei municipale a PC o functie de vicepresedinte si una de secretar executiv adjunct si patru locuri in biroul judetean al partidului, respectiv trei locuri in cel municipal.


Peuneristii doljeni sustin ca aduc, la schimb, liste cuprinzând aproximativ 6.500 de membri si opt consilieri locali, adica peste 10% din totalul membrilor PUNR la nivel national. Constantin Dascalu, presedintele PC Dolj, a declarat ca adeziunile vor fi luate la puricat in urmatoarea perioada de conservatori. „Fiecare membru PUNR va fi consultat si isi va reinnoi adeziunea. Acest lucru se va intâmpla pe o perioada de câteva luni, timp in care echipele noastre se vor duce in fiecare localitate. Avem acum peste 12.000 de membri, iar pentru Dolj tinta noastra politica este de 20%“, a declarat Constantin Dascalu. In plus, protocolul incheiat joi le va permite conservatorilor doljeni, al caror sediu a fost revendicat, sa foloseasca spatiul care a apartinut PUNR Dolj.


Prezent la Craiova pentru a parafa documentele intre cele doua organizatii, fostul presedinte al PUNR si actual vicepresedinte al PC, Mircea Chelaru, a declarat ca motivul pentru care partidul a ales conservatorii a fost acela ca peuneristii s-au regasit in ideile politice promovate de conservatori. „Am fi putut alege un partid mai mare, precum PD sau PRM, dar am ales conservatorii pentru ca se apropiau mai mult de noi. Am intrat in comasare cu o zestre de forta morala si suntem proeuropeni fara a ne duce la o entitate depersonalizata“, a spus Mircea Chelaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS