21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSat stramutat din cauza alunecarilor

Sat stramutat din cauza alunecarilor

Satul Prunesti din comuna gorjeana Albeni va fi stramutat, ca urmare a faptului ca nu sunt solutii pentru stoparea alunecarilor de teren.


Satul Prunesti este cel mai afectat de alunecarile de teren. Patruzeci de gospodarii sunt izolate ca urmare a distrugerii drumului comunal, iar patru familii au fost nevoite sa se mute, existând riscul ca locuintele lor sa se prabuseasca.


Autoritatile au o singura solutie pentru ajutorarea localnicilor: stramutarea intregului sat. Asta pentru ca dealul pe care este dispusa vatra satului se afla intr-un proces continuu de alunecare a straturile geologice. Consiliul Local si Primaria Albeni va trebui sa delimiteze o noua vatra de sat. Se are in vedere ca locuitorii din Prunesti sa fie stramutati la Câmpu Mare, localitate aflata la zece kilometri distanta.


In Prunesti, alunecarile de teren au inceput in urma cu doi ani. In zona respectiva au mai fost efectuate lucrari de ameliorare cu mai multi ani in urma, barajele si digurile construite incetinind fenomenul de alunecare, fara sa-l poata stopa insa.


Autoritatile promit ca drumul va fi deblocat astazi, cu sprijinul SNLO, si sub supravegherea specialistilor de la Intreprinderea Judeteana de Drumuri si Poduri. De asemenea, familiile afectate vor primi sprijin constând in alimente si diferite ajutoare de la Crucea Rosie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS