19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScoli afectate de furia apelor

Scoli afectate de furia apelor

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, trei structuri scolare – Dragoia, Gabru si Criva – ale Scolii cu clasele I-VIII din localitatea doljeana Vârvoru de Jos sunt afectate de inundatii. Acest fapt a fost confirmat si de Elena Giurca, directoarea Scolii de centru din Vârvoru de Jos, care a mentionat ca intr-o situatie critica se afla Scoala cu clasele I-IV de la Criva, a carei cladire este in pericol de prabusire. „Daca nu se opresc ploile, scoala din Criva risca sa o ia la vale. Peretii scolii sunt in mare parte fisurati, iar cladirea, si asa subreda, sta pe un teren miscator“, a spus directoarea scolii. Aceasta a adaugat ca toti cei 26 elevi de la Scoala cu clasele I-IV din Criva au fost transferati la unitatea de invatamânt de centru din Vârvoru de Jos.


Scolarii si prescolarii din Cleanov, trimisi acasa


Din cele spuse de reprezentantii ISJ Dolj, o situatie delicata a fost inregistrata ieri si la alte doua institutii de invatamânt doljene – Scoala cu clasele I-VIII si Gradinita din Cleanov, sat al comunei Carpen.


„Cele doua unitati de invatamânt, scolara si prescolara, au fost afectate de inundatii. Din cauza ca apa a patruns in incinta cladirilor, cei 130 de elevi ai scolii si aproximativ 40 de prescolari au fost nevoiti sa stea acasa. Cursurile vor fi reluate abia atunci când situatia va fi sub control“, a precizat Alexandru Gâdar, inspector scolar general adjunct al ISJ Dolj. Reprezentantul inspectoratului a mentionat si faptul ca, din cauza precipitatiilor, transportul copiilor cu microbuzul ar putea fi pus in pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS