20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGreii PSD nu renunta la Nastase

Greii PSD nu renunta la Nastase

PSD face zid in jurul lui Nastase. Dupa o intâlnire informala organizata ieri, liderii de la centru au spus ca nu este o idee buna ca Adrian Nastase sa plece din partid. La sedinta au participat Mircea Geoana, Miron Mitrea, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Nicolae Vacaroiu, Sorin Oprescu.


Presedintele interimar al organizatiei Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat ca, in opinia sa, nu ar fi o idee buna ca Adrian Nastase sa demisioneze. Oprescu a subliniat, totodata, ca despre excluderea lui Adrian Nastase din partid nu poate fi vorba.


In plus, el a precizat ca nu a mai primit solicitari. „Nu am primit alte solicitari (privind demisia sau excluderea lui Nastase – n.r.) si cred ca a fost o hotarâre inteleapta de a ruga oamenii sa-si spuna parerea si sa explice ceea ce vor ei“, a adaugat Oprescu.


La rândul sau, Mircea Geoana a declarat ca excluderea din partid a lui Adrian Nastase este o solutie „pur si simplu tâmpita“ si a aratat ca exista „câteva alternative“ care vor fi luate in discutie la intâlnirea liderilor judeteni de mâine. In plus, el sustine ca problema excluderii este o problema falsa. „Din punctul meu de vedere, solutia excluderii este o solutie pur si simplu tâmpita. (…) Dar exista o problema de credibilitate a partidului, exista câteva alternative pe care le vom lua in discutie miercuri (mâine – n.r.), pentru a vedea cum putem iesi din aceasta zona in care mesajul nostru de stânga este obturat in continuare. Trebuie sa gasim o formula inteligenta, coerenta si colegiala ca sa iesim din aceasta situatie“, a opinat Geoana.


El a reiterat pozitia conducerii centrale a partidului, potrivit careia problema excluderii din partid a lui Adrian Nastase nu reprezinta o prioritate si nici o optiune. Geoana a aratat ca PSD e un partid mult prea mare si prea democratizat ca sa poata merge cu „metode militariste din perioada mai veche“.


„Nu asa se procedeaza. Chiar daca vom ajunge la o decizie de un anumit tip, nu asa se procedeaza intr-un partid democratic, nu excluderea este formula…“, a conchis liderul PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS