12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDe 10 lei dosar penal

De 10 lei dosar penal

Un sofer s-a ales cu dosar penal pentru dare de mita, dupa ce a strecurat o bancnota de 100.000 de lei (10 RON) intre actele pe care i le solicitase un politist craiovean.


Un agent de la Sectia 2 Politie Craiova l-a denuntat pe soferul care a incercat sa-l mituiasca. In noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2.00, autocamionul cu numarul de inmatriculare DJ-03-URF stationa pe strada Caracal, in dreptul Vamii Craiova, vizavi de uzinele Daewoo. Soferul – Ion Buzatu, de 40 de ani, din Glogova-Gorj – oprise sa repare o pana la o roata a remorcii. Atât camionul, cât si remorca pe care o tracta erau pline ochi cu lemne – 26 de metri cubi.


Un echipaj al Sectiei 2 Politie Craiova, care patrula prin zona, a oprit lânga camion. Unul dintre agenti s-a dus la autocamion si i-a solicitat soferului documentele justificative ale transportului. In acel moment, soferul a urcat in cabina camionului, a cotrobait in torpedou si i-a inmânat politistului factura de insotire a marfii si avizul de expeditie. Intre cele doua documente a strecurat insa o bancnota de 100.000 de lei, sperând ca aceasta o sa „tina loc“ de licenta de transport, document pe care conducatorul auto nu il poseda.


Spaga in loc de licenta de transport


Agentul a luat actele si s-a intors cu ele la masina de politie. Acolo si-a dat seama ca soferul incerca sa-l mituiasca, sa nu-l amendeze pentru lipsa licentei.


Politistul a sesizat Serviciul Teritorial Anticoruptie Craiova, care impreuna cu un procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj au inceput cercetarile in acest caz cu privire la savârsirea infractiunii de dare de mita. In fata anchetatorilor, Ion Buzatu si-a recunoscut cu sinceritate fapta.


Politistii din cadrul Serviciului Teritorial Anticoruptie Craiova sustin ca astfel de fapte penale se intâmpla si din cauza ca oamenii nu inteleg ca legea sanctioneaza drastic promisiunea sau oferirea de bani sau bunuri unui functionar public, in scopul de a indeplini, a nu indeplini ori a intârzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle sale de serviciu sau in scopul de a face un act contrar acestor indatoriri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII